|
|
|
Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
-0- Napoleonshattene1 Kommentarer 15-01-2011 Lørdag eftermiddag havde jeg arrangeret gensynsvolley på efterskolen. En eftermiddag, hvor de gamle elever kan tilmelde sig til en hyggelig gang volley, kombineret med et gensyn med kammerater og skole.
Endnu en gang blev det en god og positiv oplevelse, hvor hallen summede af herlig volleyball på de tre baner, medens eleverne, som ikke lige var i kamp, sad og råhyggede rundt omkring.
Mange kommer også forbi og hilser på ved dommerbordet, hvor min største opgave sådan en dag er at styre tiden - på banerne sørger spillerne selv for at tælle point og dømme i al fordragelighed, Super!
Dette års helt store oplevelse ved dommerbordet var, da to af mine gamle kontaktelever, Line og Cathrine, kom forbi med en lille gave, som de insisterede på, at jeg skulle lukke op med det samme,,,
Det gjorde jeg så, og til min store glæde indeholdt den flot indpakkede kasse tre lækre napoleonshatte, som pigerne selv havde lavet. Opskriften har de fra Lines mor, som var sød til at sende disse lækkerier med datteren på efterskole, da hun gik hos os. Kontaktlæreren fik selvfølgelig også del i de søde sager, og gav højlydt sin begejstring til kende.
Den begejstring kunne Line og Cathrine naturligvis ikke sidde overhørig - derfor havde de den flotte gave med til mig i dag.
I aften skal napoleonshattene nydes i fulde drag sammen med familien foran flimmerkassen, medens vi sender en varm tanke til Line og Cathrine! Blackbird fylder 6013-01-2011
Lørdag den 15. januar runder den tidligere Blackbirdsguitarist Lassen Stefansen 60 år.
Lassen var ikke mere end 12-13 år, da han begyndte at spille musik sammen med en flok skolekammerater i Farsø. Blackbirds blev navnet på bandet - et navn, som gruppen fastholdt helt frem til det sluttede i 1977. Og så var Lassen i øvrigt også det eneste medlem, som var med fra den første spæde klimpren på guitaren til den sidste akkord blev spillet.
Efter Blackbirds kom Lassen med i det Randersbaserede rock- og showband Ozon, som kørte såvel Danmark som Norden tyndt i en årrække.
Senere helligede Lassen sig den civile karriere som arkitekt, bl.a. på Bermuda, men i dag bor og arbejder han i København.
Musikalsk har Lassen bestemt ikke lagt guitaren på hylden - sammen med den gamle Ozonmakker Karl Pedersen hygger han sig med fritidsbandet Pocobell, som i fjor udsendte albummet 1969 og som i øjeblikket arbejder på materiale til en ny CD.
Tillykke til Lassen, som har været en stor hjælp i mit arbejde med at støve gamle historier og fotos frem med Blackbirds.
Og så slutter vi med denne lille video, som Lassen selv har sammensat til sin egen komposition, der her leveres af Pocobell:
Ny besøgsrekord13-01-2011
Der blev sat ny besøgsrerkord på hjemmesiden i går, hvor der onsdag var 98 unikke besøgende på thitind.dk.
Medvirkende til det flotte tal er selvfølgelig, at jeg bloggede om Naturefterskolens musical og lagde et link til et billedshow fra forestillingen. Det gav et helt nyt publikum her på siden.
Ellers er tendensen, at det daglige besøgstal de seneste måneder har ligget og svinget omkring 50 unikke besøgende, hvilket bringer det samlede tal op på 12-1500 pr. måned. De 1500 er ikke rundet endnu, men hvis tendensen fortsætter sker det sikkert på et eller andet tidspunkt i første halvår af 2011.
Men lige meget hvem du er, lige meget hvor du er, så velkommen her! (Gnags).
Så længe lyset ikke tænder2 Kommentarer 12-01-2011
Tirsdag aften inviterede jeg hele familien i teateret!
På Naturefterskolen i Aalestrup har man en musik- og teaterlinie, som i denne tid opfører deres eget stykke, en musical med titlen “Så længe lyset ikke tænder”.
Det er fascinerende at opleve en flok teenagere stille sig op på en scene og spille igennem - ikke bare musikalsk men også dramatisk, hvor det er tydeligt, at der i den grad var arbejdet med bevægelser, personligt udtryk og mimik. Skuespillerne kom bogstavelig talt ud over scenekanten, når de i nogle af numrene gik ned blandt publikum og spillede direkte op til dem. Det er altså virkningsfuldt, når en sød sangerinde sætter sig på skødet af en blandt publikum, som har hele sin efterskole bag sig på de andre pladser.....
Jeg havde set stykket sammen med min egen efterskole i sidste uge, men mine egne drenge var klar, da jeg foreslog, om vi også skulle tage til Knaberscenen og se forestillingen.
At dømme efter snakken i bilen på vej hjem, var det et stykke der gik rent ind, og de skulle da også lige forbi Naturefterskolens hjemmeside for at høre et par af musicalnumrene, som man kan lytte til og downloade fra siden.
Rent fototeknisk kan det være svært at fotografere teater, da lyset skifter i intensitet og farve gennem forestillingen. En løsning på det problem kan være at konvertere billederne til sort-hvid, som kan have en ganske god virkning.
Jeg har lavet et lille billedshow med musik fra forestillingen. Det kan ses HER.
Grill Snack11-01-2011
Der er kommet et par mails fra Bjørn Haman, som er søn af Poul og Anni, der i sin tid startede Storm T i Farsø.
Bjørn skriver bl.a. om tilblivelsen af navnet, og det er ganske som Jesper Hansen skriver, inspireret af Storm P. Poul Haman blev advaret om, at Storm Pablo med forkortelsen Storm P nok ville kunne give problemer med hensyn til ophavsret i forhold til den danske forfatter og tegner Storm P. Derfor blev det altså til Limfjordspiraten Storm Træben - Storm T!
Bjørn har også henledt opmærksomheden på, at der på Facebook er en gruppe, som er dedikeret til Storm T. Her skriver folk deres oplevelser med værtshuset/diskoteket i Farsø, hvor man bl.a. i de tidlige år kunne opleve livemusik med Niels Hausgaard og De Gyldne Løver. Førstnævnte var jo ikke dyr i kørepenge, da han boede på en gård mellem Farsø og Strandby.
Med hensyn til grillbaren ved siden af, så har Bjørn sendt mig et sjovt billede af Grill Snack. På væggene udenfor hænger reklameskilte, bl.a. en hot dog med noget der ligner Fedtmule inden i og et skilt til højre, som til forveksling ligner Anders And. Også her kunne man forvente problemer med copyright, men Disneykoncernen rettede nu aldrig søgelyset mod Farsø, så de flotte tegninger, som Poul Haman selv havde lavet, fik lov at leve deres eget liv i Vesthimmerland.
Bjørn Haman har sin fars gamle scrapbøger og vi har en aftale om, at vi en gang vil lave lidt mere historie om det legendariske værtshus i Farsø.
Den tid den glæde. Tak til Bjørn for det herlige vinterfoto af Grill Snack, hvor man kan ane hans mor Anni inde bag ruden. Billedet er formentlig fra 1972 eller 1973. Bemærk, at der stadig er tæppeforretning ved siden af.
Storm T #209-01-2011
Min blog om værtshuset Storm T i Farsø har affødt en mail fra min gamle skolekammerat Jesper Hansen, Dovregubben, som bl.a. skriver:
“I "vores" negativ-mappe fandt jeg en strimmel med fire temmelig dårlige billeder af Storm T. Strimlen lå løs, så det er mig ikke muligt at sige noget som helst om hverken sammenhæng eller datering - men efter den flotte Volvo og de mange "fine" flag at dømme, vil jeg gætte på, at vi er meget tæt på åbningstidspunktet.
Jeg husker i øvrigt en avis-artikel i måske Farsø Avis i forbindelse med åbningen, hvor Haman (ejeren, red.) forklarede, at navnet kom af en pirat ved navn Storm Træben, som havde huseret i Limfjorden en gang...
Sandheden er nu nok snarere den, at det ikke har været muligt for ham at få lov til at bruge navnet Storm P, der endnu i 70'erne var omfattet af ophavsretten, der jo sikrer en kunstner beskyttelse mod uautoriseret brug i 50 år fra dødsdagen. Storm P døde i 1949. Eller også er det et ordspil på et sted, hvor alle stormer til - med Hamans dekoratør-baggrund vil jeg bestemt ikke udelukke dette.”
Når Jesper skriver “vores” om negativmappen er det vel fordi, vi på det tidspunkt havde fotolære sammen i skolen. Vi var tre drenge, som travede byen tynd og tog billeder af stort og småt,
Tak til Jesper for foto og forklaringen på det lidt specielle navn på værtshuset.
--0--
Indefodbold i støjinferno09-01-2011
Lørdag stod jeg tidligt op (04:45) for at tage med efterskolen til et stort indefodboldstævne i Hedensted.
Sådan en dag i en idrætshal kan godt være lidt af en prøvelse. Der blev spillet fodbold i tre haller, og i alle var der et mylder af efterskoleelever. De er overalt: ved banderne på gulvene i cafeteriet, udenfor. Har man aversion mod teenagere i mange forskellige afskygninger, er det bestemt ikke stedet at være sådan en dag!
Da der er præmie til bedst heppende skole, byder stævnet på et inferno af larm det meste af tiden, idet specielt de store musikefterskoler formår at sætte deres præg på lydbilledet med et hav af trommer, koklokker og andet slagstøjsudstyr. Dertil sang, råb og hvin fra teenagestruber i hundredevis.
Tilskuerpokalen gik i øvrigt ganske fortjent til Unge Hjems Efterskole, som på særdeles musikalsk vis formåede at heppe på såvel egne som andre hold. Flot!
Vi deltog med 4 hold, 2 drenge- og 2 pigehold, som gjorde en udmærket figur i dette teknisk betonede spil. Pige B sluttede med sølvmedaljer, pige A blev nummer 5 og drenge A og B nåede begge frem til kvartfinalerne, som blev endestationen for dem.
Med pige A’s placering som nummer 5 nåede de lige akkurat mellem de hold, som skal spille om efterskolernes DM den 2. marts - i Hedensted!
--0--
Storm T4 Kommentarer 06-01-2011
Min lille miniserie om lokale værtshuse i Farsø fortsætter i denne blog, hvor jeg sætter fokus på Storm T, som lå i Nørregade. Lige ved siden af kirken!
Værtshuset blev indrettet i en tidligere tæppe- og gardinforrretning. Bag Storm T stod Poul og Anni Haman (billedet til højre, som kan klikkes større), som i forvejen drev den grillbar, der lå i nordenden af bygningen - Grill Snack. Arbejdet med at indrette Storm T stod på i efteråret 1973 og den nye bodega åbnede, så vidt jeg husker, inden jul samme år. Der var indgang fra hovedgaden, og fra gangen kunne man dreje til højre ind i den lille krostue, hvor baren også var placeret. Til venstre var der et større lokale med solide egetræsborde, rustikke lamper og på et tidspunkt også en jukebox.
Da stedet åbnede, var jeg lige ung nok til at komme der, men 1-2 år senere fik jeg adgang til det forjættede land, hvor mine to større søskende var kommet fra starten. Et rigtig hyggelig og meget traditionelt værtshus, som var et godt supplement til den lidt mere etablerede Tordenkalven nede i Søndergade. Som jeg husker det, var det især det unge publikum, som kom på “Stormen”, medens de lidt ældre gik på “Kal’en”. Med den tilknyttede grillbar var det let at få sig lidt at spise, hvis man kom til at hænge ud lidt for længe....
Efter Poul og Anni kom der ny ejer, Søren, en mand fra Viborg, som i første omgang førte Storm T videre i samme ånd, men som hen ad vejen lavede fornyelser, bl.a. blev det store lokale udvidet og omdannet til diskotek, hvor der var gang i den fredag og lørdag. Ovenpå kom der en billardstue, men den lille krostue stod ganske uændret i flere år.
Efter Søren kom der nye ejere - her er jeg dog ikke så godt inde i tingene, da det var i den periode, hvor jeg ikke længere boede i byen. Det gik dog gradvis tilbage for stedet, som til slut blev lukket ned. Menighedsrådet købte bygning og grund med henblik på at rive huset ned og lave et grønt område på arealet foran kirklen og kirkegården.
Og sådan gik det. Storm T er væk, men står helt sikkert som et godt minde for mange, som har mange glade aftener på byens nordlige værtshus.
Karrusellen...05-01-2011
Forleden faldt jeg over endnu en lille ting til min retrokælder. Denne gang var det en ting, jeg har kigget efter i nogen tid: En karrusel i plastik til opbevaring af cassettebånd.
Prisen for den lille klassiker var den beskedne sum af en flad 20’er - og så var karrusellen endda fyldt op med bånd, hvoraf de fleste var færdigindspillede bånd bl.a. fra det lokale selskab Tewa i Fandrup.
Jeg ejede også en cassettebåndoptager i 1980’erne, en avanceret Apollon 850 fra Audioscan, men det var kun et supplement til mine plader og til dels mine spolebånd. Optageren blev for det meste brugt til at lave sine egne bånd, som man så kunne høre i bilen. Det kan vist tælles på én hånd, de gange jeg har købt et færdigindspillet cassettebånd. Trods Dolbysystem og chrombånd var kvaliteten ikke den samme som på en LP!
Båndene i den nyerhvervede karrusel passer ikke rigtig ind i min normale musiksamling, men set i lokalt perspektiv er det da meget sjovt at have et par bånd stående med Tewa og Birge Lønquist (Jodle Birge) og Jørgen Post fra Nibe. De passer perfekt ind ved siden af Ib Sahl, som også er udgivet på Tewa). Så disse bånd får den ene side i karrusellen, medens nogle få af mine egne gamle favoritbånd kommer til at optage resten af pladsen. Blandt dem er et bånd med optagelser fra radioprogrammet “Spadestik”, hvor Erik Kramshøj bruger en del tid på at besvare en mail, jeg i sin tid sendte til ham.
--0--
Vintertur med kamera03-01-2011
Søndag eftermiddag drog jeg på en lille fototur med Thomas på 12. Målet var Vitskøl Kloster ved Limfjorden, hvor vi regnede med at kunne finde nogle gode motiver i den gamle kirkeruin og den gamle kirkegård, som ligger umiddelbart ved ruinen.
Vejret var flot med skarp vintersol og med let frost, som gjorde det muligt at betjene vores kameraer uden at få forfrysninger i fingrene.
Desværre lå selve kirkeruinen i skygge af klosteret, men til gengæld kunne den lavthængende sols stråler trænge ind over kirkegården, hvilket gav et specielt lys. Så det var her, de bedste motiver bød sig til.
Thomas var bevæbnet med min gamle, trofaste Nikon D70 med en zoom, medens jeg selv bruge D300’eren med en vidvinkelzoom, som kan give helt specielle perspektiver.
Billederne i denne blog er vi fælles om - Thomas har taget det øverst til højre, medens jeg har taget det herover til venstre. Billedet herunder er taget af Thomas.
--0--
<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
>
|
|
|
|
|