|
|
|
Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
-0- Efterår på Feddet25-10-2015
Mange weekender i dette efterår har været besat af arbejde eller andre gøremål, men i denne weekend skulle vi ikke det store - bortset fra at jeg skulle dække et par fodboldkampe for lokalsporten med min blok og mit kamera.
Søndag havde vi gæster til morgenmad, og efterfølgende tog vi en tur til Limfjorden. Vi havde hundene med, og jeg havde også mit kamera med, monteret med den store tele.
Der var dog ikke meget liv i fuglene denne vindblæste, men solbeskinnede da i Risgårde. Til gengæld var der nogle af markernes faste beboere, som så måtte stå for skud.
Oprydning i rock-arkivet18-10-2015 Lørdag fik jeg taget mig sammen til at lave en længe tiltrængt oprydning i mit lokale pop-og rockleksikon med vesthimmerlandske grupper og solister.
Anledningen var egentlig, at jeg fik skrevet til den gamle Farsø-dreng Peter Sejr på Facebook. Jeg skulle nemlig have styre på en gruppe, han dannede i ungdomsklubben i vores teenageår. Jeg har et billede af gruppen, som jeg formentlig har taget sammen med min klassekammerat og fotoven Jesper Hansen. Min hukommelse sagde mig, at gruppen kaldte sig Sea Train, akkurat som en ret kendt amerikansk gruppe på det tidspunkt. Min henvendelse til Peter gik på, om jeg huskede ret. Det gjorde jeg kun delvis - Peter har nemlig også haft billedet, hvor der med rød tusch var skrevet navnet Atlantic Train - og så faldt brikkerne pludselig på plads.
Nu er mit leksikon revideret, hvilket så også har betydet, at gruppen er rykket helt i top i mit alfabetiske leksikon, som også rummer navne som Blackbirds, Bounty, More og Locumotion.
På billedet herover ses fra venstre: Peter Sejr, Sam Juul Nielsen, Hans Nøhr Eriksen, Anders Nøhr Eriksen og Kaj Christiansen.
Man kan besøge leksikonet HERFrem fra gemmerne17-10-2015 Forleden var jeg ved at rydde op i nogle gamle kasser i kælderen. Frem fra en af kasserne dukker et gammelt digitalt kamera, et Konica-Minolta A2, som jeg købte tilbage i 2004 - mit første digtialkamera. Siden er andre kommet til, og jeg troede faktisk, at jeg havde smidt Minoltaen ud, da det ikke fungerede mere.
Jeg kunne godt huske, at der var problemer med nogle stik, hvor man sætter CF-kortet ind. Så jeg kiggede lidt på det - kunne godt se en knækket lille pin nede i kameraet. Det var umuligt at komme ind til det, så med en skruetrækker vrikkede jeg den knækkede pin væk, hvorefter jeg kunne vende kameraet på hovedet så den lille tynde messingtingest faldt ud.
Nu er der i omegnen af 30-40 pins i sådan et stik, så måske havde denne ikke nogen væsentlig funktion. Jeg fandt laderen frem og fandt også et gammelt CF-kort, som uden problemer gled på plads i kameraet. Da batteriet var ladet op, var det bare at prøve, om skidtet virkede. Og det gjorde det sørme.
Nu er kameraet ikke særlig godt til aktion og sport, og billedkvaliteten halter også bagefter selv de mindre og billigere kompaktkameraer, jeg siden har suppleret med. Men jeg huskede, at makro var den rigtig god til. Frem med gamle analoge modeller, som i vindueskarmen under et nordvendt Velux-vindue fik lov til at være fotomodeller!
Resultaterne kan ses i denne blog, sammen med et billede af Minolta'en, som får lov at residere her ved siden af mit arbejdsbord fremover. Så er det lige ved hånden, hvis der er en ting, som skal fotograferes.
Aarhus - oh boy...16-10-2015
Den første hverdag i efterårsferien blev brugt i Aarhus, hvor vi stemplede tidligt ind hos niece/kusine Mie, som bor centralt i Frederiksgade. Heldigvis med to ledige p-pladser i gården.
Oprindeligt var det vores plan, at vi ville besøge såvel Aros som det nye Moesgaard, men vi valgte fornuftigvis at koncentrere os om, hvad der foregik inde i byen denne dag.
Vi har før besøgt Aros, men ikke efter at regnbuen er bygget ovenpå. Der skulle vi naturligvis op og nyde udsigten over byen i det specielle lys, som frembringes af det farvede glas i den runde bygning. Herfra bevægede vi os ned gennem museet - først med samlingen af danske malerier fra guldalder til Kirkeby. Her hænger mange klassikere, som bestemt er værd at studere i den originale størrelse og udførelse.
Lidt længere nede var der en specialudstilling om Monet og hans ligesindede fra den improsinistiske verden. Den franske maler blev i 1980'erne folkeeje og hang i snart sagt enhver stue rundt om - for ikke at tale om venteværelser og lignende, hvor de pastelfarvede åkander var her der og alle vegne. Udstillingen er ment som en mulighed for at revurdere Monet og hans kolleger, og der var mange rigtig spændende ting imellem. Og så er det som fotomand en nydelse at nyde lys og kompisition i de mange værker.
Vi rundede af med at kigge forbi Boy, som er en stor dreng, som han sidder der i sin kæmpeskikkelse og ser helt utroligt naturtro ud. Der er detaljer i huden, hvos man kan se de små blodårer, og man får helt lyst til lige at vaske hans fødder og ordne hans negle.
Her er der også en udstilling af den danske kunstner Claus Carstensens mangesidede og - i forhold til malerierne længere oppe i museet - noget anderledes og ganske provokkerende stil.
Efter Aros blev det tid til at shoppe lidt rundt. Her er det en god ide, at familien deler sig, da vi ikke har helt de samme interesser. De andre kiggede på sko og tøj, medens jeg fandt en lille forretning med genbrugsplader. Vinyl Rockcafeen i Mejlgade var en behagelig oplevelse, hvor man kunne finde lidt gammelt vinyl og nyde en kop kaffe, medens en Beatles-plade snurrede på pladetallerkenen.
Vi runde af med at spise på "Flammen" - mit første møde med denne kæderestaurant, som vist snart slår Jensens ud af markedet.
Inden vi sluttede, var vi lige omkring det hotel, hvor Mie arbejder - herfra er der en formidabel udsigt over Aarhus og med den nye Dock1 lige nedenfor.
Alt i alt en herlig dag i smilets by. Kameraet var med, men der var kun batteri nok til Aros, så det må I nøjes med. Tilbage til middelalderen15-10-2015 Forrige weekend var jeg en tur på Vitskøl Kloster, hvor der for niende gang var arrangeret middelaldermarked. Så vidt jeg erindrer, var det også niende gang jeg var med. I mit billedarkiv har jeg fotos fra alle årene - bortset fra 2011, hvor jeg måske ikke havde mit kamera med!
Rammerne og konceptet er det samme, og det er også nogenlunde de samme aktører, man møder på markedet hvert år. Alligevel er det en fornøjelse at gå rundt og indsnuse atmosfæren og duftene fra madboderne på pladsen. Og gennem en årrække har man også valgt et tema for hvert år. I år var det konge og adelsmagt, hvilket bl.a. indebar en hel række af konger og dronninger fra den danske middelalder, som man kunne se og opleve i kirkesalen.
Ellers er der naturligvis det traditionelle riddershow med Ridderen af Ildhesten, Ole Bach fra Viborg sammen med Aase Højgaard. Lansekampe og heste gennem ild er noget af det, som dette show byder på.
I år var der også rovfugleshow. Man kunne se en jagtfalk i aktion og få lov at holde en amerikansk havørn på armen - 50 kr. med stor handske på - uden handske var det gratis....
Denne blog er ledsaget af nogle af årets skud fra middelaldermarkedet.
|
|
|
|
|