I dag er det Irlands nationaldag, Sankt Patricks Day, og så kan man jo ikke lade være med at lade tankerne glide tilbage til en herlig sommerferie på den grønne ø med den venlige befolkning og særegne kultur.
Minderne fik mig også til at kigge i min mappe med billeder fra vores familietur, hvor jeg fandt dette typiske irske landskab fra den vestlige side af øen omkring The Burren, hvor de grønne marker står i kontrast til det grå kalkstenslandskab i baggrunden.
Fra min barndom husker jeg tydeligt det historiske tidsskrift Skalk og deres flotte tidstavle, som også kunne fås som plakat. Jeg husker, at den hang i køkkenet hos Peter Sejr, hvis forældre var lærere på Farsø Skole.
I forbindelse med den snart færdige renovering af Farsø Skole har man på en af skolens ældste klassegange lagt nyt gulv, og her har man ganske dekorativt, pædagogisk og lærerigt lagt en tidstavle, som strækker sig det meste af gangens længde - og alligvel er der selvfølgelig kun plads til en brøkdel af de historiske milepæle. Meget passende for egnen her, starter tidstavlen med Ertebøllekulturen.
Lidt længere oppe af gangen, i den gamle aula er gulvet forsynet med et stort verdenskort, så man med et par små skridt kan komme verden rundt.
Ganske forfriskende og dejligt at se den gamle skole i nye klæder - desværre er indvielsen udskudt, da man for en måned siden blev ramt af en vandskade, der lukkede hele den nyrenoverede 58-fløj ned. Lofter og vægge må skiftes ud efter mødet med 60 grader varmt fjernvarmevand, som fossedde gennem ventilationsanlæg og lofter efter en frostskade.
Håndværkerne arbejder hårdt på at udbedre skaderne, lærere og elever må endnu en gang rykker rundt og rykke sammen, men inden sommerferien kan man forhåbentlig fortage indvielsen af den nyrenoverede skole.
Farsø Kirke stod på den anden ende onsdag aften, hvor der var lagt op til en lidt anderledes konfirmandgudstjeneste med indlagt gospelkoncert. Og det var bestemt ikke kedeligt.
De lokale kirkers præster var gået i samarbejde om at lave et arrangement med Rune Herholdt & The Gospel Brothers, som brugte en eftermiddag sammen med i alt 85 konfirmander.
Efter en lang eftermiddag, hvor der blev øvet og snakket, var man klar til aftenens koncert, som fyldte kirken til sidste plads. Rune Herholdt tog hurtigt kommandoen over såvel konfirmander, orkester og menighed - og så blev der ellers givet fuld gas. Dygtige musikere og en engageret og dygtig sanger formåede at få alle med - folk var oppe at stå, der blev sunget og klappet, ja sågar danset! Bestemt ikke et hverdagssyn i Farsø Kirke, men forhåbentlig et tegn på, hvor kirken bevæger sig henad, hvis man stadig vil have “kunder” i butikken.
Forarbejdet med konfirmanderne havde været godt, så de fleste af de kommende konfirmander gav los og sang med af fuld hals og dannede dermed en rigtig fin baggrund til Herholdt og hans dygtige band. “Down By The Riverside” kendte vi allesammen - og vi fik naturligvis lov at synge med - ja, vi fik nærmest ikke lov til at lade være. Og så fik vi “Mary Dont You Weep”, som jo så er originalen til “Åh Marie A vil hjem til dæ”, som blev udødeliggjort på dansk af Four Jacks.
Efter en god time med sang og musik af bedste skuffe drog folk hjem - de fleste et lille smil på læben og en glad melodi i baghovedet, som man gik og smånynnede i den mørke martsaften.
Måske skulle kirken tage ved lære af dette arrangement og lade det smitte lidt af på konfirmationsdagen, som naturligvis skal være højtidelig - men også gerne lidt festlig. Det er jo i bund og grund de unges dag, som den kvindelige præst også pointerede i sin fine prædiken denne aften.
Vi kunne godt lokkes i kirke, hvis der bliver et gospelarrangement på et senere tidspunkt - også selv om sønnike måske ikke lige er med i koret.
Mine fotografiske udskejelser er i denne tid meget præget af, hvad der foregår på efterskolen. I den seneste uge har der således været gang i kameraet i forbindelse med såvel håndbold som gymnastik.
Og selv om der allerede ligger et par gymnastikbilleder blandt ugens foto, så er det igen et gymnastikbillede, jeg har valgt.
Billedet er taget ved opvisningen i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø, hvor jeg brugte min store 70-200 zoom med stor lysstyrke. Det giver en god effekt, hvor man har en helt skarp forgrund og en sløret baggrund, som her hvor gymnasten i baggrunden passer fint ind. Som sædvanlig, når der fotograferes i en hal er der skruet op for iso og jeg har indstillet hvidbalancen manuelt ved at måle den i hallen, inden jeg gik i gang. Det giver som regel de bedste farver, når man vælger den fremgangsmåde.
Husk at alle "ugens fotos" kan ses samlet i dette album.
Lørdag var vi med den lokale håndboldklub på tur til Flensborg, hvor vi i den imponerende Campus Halle så lokalbraget mellem Flensburg Handewitt og naboerne fra Hamburger Sports Verein. Begge hold med danskere på holdet, Hamburg med Hans Lindberg, medens Flensburg kan mønstre en hel håndfuld i skikkelse af Thomas Mogensen, Lasse Svan Hansen, Michael Knudsen, Anders Eggert og Søren Rasmussen.
Stemningen i Campus Halle er helt enestående, specielt på nordtribunen, hvor vi stod med de lokale hardcore fans. Modsat mindre grupper af danske fodboldtilskuere, kan man her tale om ægte fans, som skaber en forrygende stemning under ordnede forhold. Man kan roligt tage sine børn med til håndbold i Hôlle Nord. Sang, trommer og håndboldbegejstring kendetegner stemningen, som denne martslørdag ikke blev ringere af, at hamburgerne blev sendt hjem med et nederlag på 36-30.
Efter kampen hilser hjemmeholdets spillere på publikum, og man slutter altid af ved nordtribunen, hvor spillerne sætter sig med ansigtet mod deres fans, medens en af spillerne kravler op på tribunen og styrer kampråbene med en megafon.
Afslutningsvis er der autografskrivning på banen, hvor spillerne igen tager sig god tid til at skrive på trøjer, bolde, programmer og halstørklæder - og blive fotograferet sammen med børn - og mødre (den sidste var til min kone!). På billedet herover er det dog min søn Thomas sammen med stregspilleren Michael V. Knudsen - det er Thomas til venstre....
Køreturen hjemover er slet ikke så lang, når man har sådan en oplevelse med i bagagen - sammen med de obligatoriske øl- og sodavandsdåserne fra helvedet i de tyske grænsekiosker!
Onsdag stod i håndboldens tegn. Sammen med alle håndboldeleverne var jeg og en række kolleger med til de nordjyske mesterskaber i håndbold for efterskoler.
Og det blev en lang dag med masser af håndbold - jeg var i en idrætshal i omkring 12 timer og nåede vist op på at overvære 15-16 kampe. De fleste af dem med HCI's elever i aktion - vi havde i alt 5 hold med fordelt på 2 drengehold og 3 pigehold. Dagen igennem var der godt humør og masser af god håndbold - jeg havde god hjælp af en tidligere praktikant, Linette, som brugte en dag sammen med os. Herligt.
Vi stod for drenge B og pige B. Pigerne spillede sig helt frem til finalen, men måtte til slut bøje sig. Kræfterne var brugt op, men en rigtig god indsats af en flok herlige piger. Også drengene var en fornøjelse at være sammen med - de sluttede som nummer 2 i deres pulje og viste en rigtig god indstilling - vi manglede lige det sidste, for at kunne komme i finalen.
Efter nogle timer i Sæby Fritidscenter efterfulgt af et par kampe på Hørby Ungdomsskole sluttede vi af på Stidsholt Ungdomsskole, hvor vores A-hold hos såvel drenge og piger skulle spille finaler. Også her sluttede det med sølv - så alt i alt tre gange sølv til HCI, hvilket må siges at være flot. Specielt taget i betragtning, at vi er oppe mod skoler, som bruger en del mere tid på håndbold end vi gør.
I øvrigt har begge A-holdene stadig en chance for at komme til DM, hvis de vinder de afgørende play-off kampe mod skoler fra det vestjyske.
Det var håndbold - på torsdag skal der igen bruges mange timer i idrætshaller, når vi skal til NM i volley. Ind imellem skal eleverne lave 3 gymnastikopvisninger, og så er der jo de daglige boglige timer, som også skal passes.
Foråret er bestemt (også) en travl tid på efterskolen.
Det er højsæson for gymnastikopvisninger - også for eleverne på efterskolen, som indledte serien af opvisninger i Aars forleden.
Et af opvisningens mange højdepunkter er den fantastiske "King of Africa", hvor eleverne folder sig ud i bevægelse smil og fantasifuld koreografi, som inkluderer en flok skjolddrenge. Serien indledes med fremragende mimik af Sara Scheel, som her ses forrest i rækken - og så går trommerne ellers i gang og hele HCI-stammen indtager gulvet - og publikums hjerter.
Jeg havde set generalprøven, og vidste, hvad der ventede, så jeg havde kameraet klar til skud, og tog bl.a. dette billede: ISO er skruet op og der er benyttet et objektiv med stor blændeåbning, så jeg kan fastfryse bevægelserne.
Jeg har på et tidspunkt linket til en You Tube video med Blackbirds, hvor man kunne høre deres første single "Hey Hey What A Wonderful World". Desværre er videoen ikke længere at finde på nettet.
Det er jo synd, synes jeg, så nu har jeg lavet videor af begge singlepladens numre og lagt dem ud på You Tube, her først B-siden "Sunny Days":
Der er ikke så mange dikkedarer ved denne uges foto. Manden med kameraet blev ramt af forårsfornemmelser denne solbeskinnede og trods alt ganske lune søndag eftermiddag ude i haven. Hunden legede og vintergækkerne står der endnu, medens andre planter så småt er ved at røre på sig.
Jo lyset er tilbage - og så kan man da ikke andet end komme i godt humør.
Til de teknisk interesserede er der anvendt et spejreflekskamera med zoom 18-70 - og fotografen har været helt nede i knæ for at komme i nærheden af dette forårsmotiv.
Jeg bloggede for ikke så længe siden om Spotify og internettets indhug i den traditionelle måde at købe og lytte musik på.
I går fik jeg syn for sagen, da jeg var i Aalborg Storcenter. Her er der en afdeling af Stereo Studio - en forretningskæde som gennem årene har kostet mig en del, når jeg har købt plader og CD'er! I forbindelse med ombygning af centeret er der også bygget lidt om i musikforretningen, hvor hylderne er omarrangeret. Og nu kan man virkelig se den udvikling, der er i gang: Bagerst i lokalet er der en hyldesektion med CD'er - den udgør vel en femtedel af det samlede hyldeareal, som nu er fyldt med film. spil, plakater og bøger. Formentlig er det endnu ikke helt sådan i den store afdeling inde i midtbyen, men tendensen er ikke til at tage fejl af. Lidt retro er der dog også, da man har en kasse med nye LP'er, som har fået en mindre rennæsance.
Trods det indskrænkede CD-udvalg lykkedes det mig at finde lidt godt til ørerne - en blandet pose med en Monkees-boks, de første to albums med Moody Blues, en blandet CD med livenumre fra Woodstock og et album med Jimmy Page og Robert Plant. Ikke mindst de to Moody Blues albums er at foretrække på CD, da der medfølger små booklets på 20 sider, som fortæller om gruppen og indspilningen af albummet, der her er suppleret op med en række bonusnumre.
Så lige nu snurrer der 60'er lyd i CD-afspilleren, men senere skal jeg nok surfe lidt rundt på Spotify, hvor udvalget jo er stort og spændende!