Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Kunstgræsset er til træning - ikke til aftenkampe…

15-10-2023
Gennem de seneste år har mange fodboldklubber fået kunstgræsbane, så det nu er muligt at træne og spille hele året. Så vidt så godt, men det betyder desværre også, at flere og flere klubber er begyndt at afvikle deres kampe som aftenkampe i led-lampernes skær.

Det er desværre en uheldig udvikling.

Personligt finder jeg det charmeforladt og kedeligt at stå en mørk og blæsende aften og se disse aftenkampe, så for det meste holder jeg mig væk.

Med al respekt for de moderne lysanlæg, så gør de ikke noget godt for en fodboldkamp. Anlæggene er designede til at kaste deres skær over banen, og det er for så vidt godt nok. Det betyder så, at tilskuerne står i mørke og ser på kampene, som alt andet lige heller ikke er den samme oplevelse, som når man ser dem i dagslys. Her er det lettere at overskue hele banen og hvad der foregår omkring den. Kunstlyset giver en form for tunnelsyn, hvor man kun registrerer det, der sker hvor bolden er.
 


Forleden var jeg til en sådan aftenkamp i Farsø, og det var ikke så meget det, at hjemmeholdet tabte stort, som irriterede mig. Det var den totale mangel på atmosfære omkring kampen.

Jeg dækker fodbold i hele Vesthimmerland for det lokale medie Lokaltindblik.dk, og desværre kan jeg se, at en interessant og spændende slutkamp mellem Aars og Løgstør sidst i oktober også er lagt som en aftenkamp en fredag. Ganske vist har hjemmeholdet Aars ikke det store at spille for relation til slutstillingen - de er allerede rykket ned - men et lokalbrag har altid en særlig nerve, ikke mindst hvis Aars kan drille naboerne ved at fratage dem vigtige point, der kan koste en mulig oprykning.

Så måske skal jeg af rent professionelle hensyn se kampen i Aars, men jeg kommer i givet fald til at gøre det uden den store glæde, hvorimod jeg altid drager til landsbyklubberne i f. eks. Strandby og Hornum med bevidstheden om, at her kommer jeg til gamle intime stadions med charme og sjæl, og naturligvis altid med kampe i dagslys.
 


Rent fototeknisk gider jeg slet ikke at tage mit kamera med til aftenkampene, da det giver nogle elendige billeder.

Et andet problem med disse aftenkampe er, at der efterhånden ikke er noget mønster i de enkelte klubbers kampprogram, hvor man tidligere havde et nogenlunde fast spilletidspunkt for førsteholdet lørdag eller søndag.
Fodboldkampe må gerne blive spillet på kunstgræsset, men spil dem dog i dagslys i weekenden.

Billederne, som ledsager denne blog, er fra en efterårskamp i Hornum i oktober i år og fra en aftentræning med amerikansk fodbold i Farsø for nogle år siden. Måske giver de en antydning af, hvorfor jeg foretrækker kampe i dagslys.

Kategori: Efteraar 2023

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby