Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Zoo(m)

16-11-2022


Det er sjovt og interessant at fotografere dyr og fugle - ikke blot fordi det er gode motiver, men også fordi man sætter sig ind i de forskellige arter og deres særpræg.

Det bedste er naturligvis at være ude i naturen, hvor dyrene til gengæld lever deres eget frie liv, så det er ikke altid, man lige får noget med hjem på kortet, som kan bruges til noget.

Lidt lettere, og lidt mere eksotisk med hensyn til dyr, er det at gå i dyreparker eller Zoo. Her er mine personlige favoritter Skandinavisk Dyrepark på Djursland og Aalborg Zoo, men det skal siges, at der også er mange steder, jeg ikke har besøgt endnu.

Forleden gik turen til Aalborg med familien, og det blev til små tre timer med indlagt morgenmad, hygge og fotografering.
 


Isbjørneanlægget er et godt sted at betragte og fotografere, dog med den udfordring, at det for det meste skal ske gennem flere centimeter tykt glas, som ikke har besøg af en vinduespudser hver dag. Der er et enkelt sted, hvorfra det fri har udsyn ned over en del af anlægget, men det fordrer så, at isbjørnene så opholder sig i det område, man kan se. Er man nødt til at fotografere gennem glas, skal man være opmærksom på, at der ikke er for meget spejling, så det er rovdyret bag kameraet, man får fotograferet. Det bedste er at sætte objektivet helt hen til glasset og evt. skygge med en hånd for at fjerne reflekser.
 


Savannen, hvor giraffer, strudse og antiloper går frit rundt, er også et godt fotospot - ikke mindst fordi dyrene kan komme ret tæt på. Eneste anke her er, at man ofte får hegn med i baggrunden, hvis man fotograferer dyrene ude på savannen.
 


En god zoom er bestemt en fordel, når man skal fotografere dyr. Dagens blog er ledsaget af fotos fra turen til Zoo forleden, hvor jeg brugte en 24-200 mm zoom på mit spejlløse Nikon.
 
 
 
 
 
 
Når enden er god....
 

Kategori: 2022

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby