Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Rideklubben

12-07-2019
 
Der er mig bekendt kun to fuglefjeld i Danmark, nemlig Bulbjerg i Han Herred og så på Bornholm ved Hammershus.

Fuglefjeldet ved Bulbjerg rummer en lille koloni på omkring 500 par rider, som er den mest almindelige mågetype i verden. En forholdsvis lille og elegant flyver - hvilket også er nødvendigt, når mågestellet bliver slået ned og der lægges an til landing på de smalle hylder på Bulbjerg. Der er trangt, og der er rift om pladserne.
 


Ved foden af Bulbjerg kan man komme helt tæt på riderne, som bestemt ikke lever et liv i stilhed. Det er dog mest interne kampe fuglene imellem, som giver anledning til balladen, for her på de stejle fjeldsider er de ikke truet nævneværdigt af rovdyr.

Fotomæssigt er jeg fascineret af mågernes indflyvning til fjeldet - det er smukt, når de bremser op og forsøger at finde fodfæste - og det giver nogle flotte billeder. Ikke mindst hvis der er en blå himmel som baggrund og man har lyset ind fra vest. Kameraet blæser af sted med 10 billeder i sekundet, og så er det bare med at komme hjem og sortere i mågeskuddene.
 


Tilbagegangen i fiskearter Tobis har betydet tilbagegang i flere ridekolonier, men det har ikke påvirket kolonien i Bulbjerg - måske fordi riderne her af og til smutter forbi Hanstholm og finder sig lidt føde ved den store fiskerihavn. Og så er kolonien heller ikke så stor - de 500 par er en bagatel sammenlignet med kolonier i England eller på Færøerne, hvor der kan være op mod 100.000 fugle i en koloni.

Foruden riderne byder Bulbjerg på smukke udsigter til Lild Strand, til resterne af Skarreklit ude i vandet og til Thorup Strand mod øst. Desuden er der indrettet et lille museum i en bunker, som tyskerne under besættelsen byggede i klinten som en del af et større forsvarssystem med hovedsæde i Hanstholm, hvor der i dag er et flot og meget informativt bunkermuseum.
 

Kategori: 2019

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby