Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Heavy Agger III - solnedgang og færgebryllup

20-07-2017
Den sidste aften i det lejede sommerhus i Agger blev bl.a. brugt til at nyde det flotte sommervejr. Efter flere dag med sol og blæst, fik vi en dag med sol, uden blæst. Det indbød til en strandtur ved solnedgang - hvor vi sammen med mange andre nød naturens sene forestilling, hvor solen dumpede i havet med en timing og præcision, som ville have været Olsen Banden værdig.
 

Hjemme ved sommerhuset fik vi så en lille ekstraforestilling fra naturens side, de et rådyr græssede fredeligt på nabohusets græsplæne. Da den så os, listede den lige så stille af.

Lørdag skulle nøglerne afleveres, og det samme skulle de lånte bøger, som vi havde taget i købmandsbutikkens lille cafe/bibliotek en uge før. Det blev også til et sidste besøg i pladebutiken Heavy Agger, hvor det blev til en sludder med Pede Olsen om Johnny Madsens seneste LP-udgivelse med optagelser fra Livøfærgen i 1986 - det var der han fandt sin “færgemand”, som var Skipper Bjarne, der i min seminarietid var kaptajn på færgen til Livø. En færge, som seminaristerne også tog på ture med, når sæsonen blev indledt i foråret- så blev der drukket en del færgevand og sunget en del sange på det gode skib.

Der var også minder fra seminarietiden, da vi smuttede en tur til Sdr. Ydby, hvor der ligger et alternativt energiforskningscenter, som eksperimenterer med vindmøller, solvarme og meget andet. Om det var på det sted, vi var på lejrskole med seminariet, husker jeg ikke, men det var i dette område, hvorfra der er en smuk udsigt over Limfjorden og Thyholm.
 


Vi mødte endnu en færgemand på vores vej fra Thy til Mors, da vi tog færgen Næssund, som i 2015 blev nedlagt af Morsø og Thisted kommuner, men som i dag drives videre af en forening. Foruden at sejle biler og passagerer mellem Thy og Mors arrangeres der ture på Limfjorden med den smukke gamle træfærge meget lig den gamle “Hvalpsund”, som betjente Hvalpsund-Sundsøre indtil det gode skib “Mary” tog over for godt en snes år siden, medens “Hvalpsund” har fået nyt liv som husbåd i København.
 


Turen fortsatte til netop Sundsøre for at tage “Mary” hjem til Himmerland - også for at hilse på yngste sønnen, Morten, som her i sommerferien har feriejob som billettør.
 


Det blev faktisk til et par ekstra ture frem og tilbage, da der denne lørdag eftermiddag skulle være færgebryllup. Danske Mads og Etiopiske Sosina sagde ja til hinanden midt på sundet - til stor begejstring for de mange gæster, som var taget med på bryllupsturen -i øvrigt den første af sin slags på “Mary”. Kaptajnen lod sig rive med af stemningen og gav en omgang, hvor han lader den til dagens anledning flagsmykkede færge snurrer 360 grader rundt om sin egen akse - til glæde og fornøjelse for såvel brudepar, gæster som almindelige færgerejsende, der denne lørdag fik sig en ekstra oplevelse på Limfjordens smukke vand.
 

Og således sluttede ferien næsten som den begyndte - med et multikulturelt og lidt anderledes bryllup, hvorefter turen gik hjem til min pladespiller, hvor feriens indkøb skulle nydes.
 
 

Kategori: 2017

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby