Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Costa Del Rain

22-05-2016
 
Det har været et travlt forår, men heldigvis også et forår, hvor der blev tid til en uges ferie. Den skulle gå til det solrige Spanien, ja sågar til solkysten, Costa Del Sol. Det viste sig dog at være vildledende markedsføring, for medens solen strålede over lille Danmark strålede regnen ned over Andalusien…
 


Nu er der jo ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget. Vores gode venner, Ib og Anette, som havde inviteret os ned i deres lejlighed i Los Boliches, er garvede og rutinerede Spanien-farere. Så da vejret så ud til at arte sig fra den mindre solrige side, blev det hurtigt besluttet, at vi skulle leje en bil. Med en pris på 90 Euro for tre dage var det også til at overkomme.
 


Med fire hjul under fødderne var vi mere mobile, og det blev til nogle herlige ture til bl.a. Puerto Banus, som er en havn vest for Marbella, hvor der ligger store og luksuriøse lystyachter. Vi var også på besøg i typiske spanske landsbyer inde i baglandet - flotte hvide byer, som er bygget på skråningerne, så man må bevæge sig af trapper og stejle gader og gyder.
 


Ronda blev besøgt i silende regn, men heldigvis kom der opklaring, så vi kunne nyde den smukke by, som ligger på begge sider af en 80 meter dyb kløft. På kløftens dybeste sted er der der en smuk bro, som forbinder de to bydele. Nede i broen er der fængsel, og under borgerkrigen i 30’erne blev nationalisterne smidt ud fra broens top, hvad de næppe har overlevet. Rundt om byen ligger et smukt landskab med grønne marker og små vingårde - og her var regnen til det gode, da landskabet tog sig flot ud i de grønne og mættede farver.
 


Ikke så langt fra Ronda finder man den lille by Setenil, hvor husene bogstaveligt talt er bygget ind i klipperne. Her nød vi en lokal specialitet i form af en grilltallerken med svinekød til fire personer - det meste spiste vi, men de sorte pølser lod vi dog ligge.
 


Øst for Malaga finder man Nejas med imponerende flotte huler. De er svære at gengive på fotos, man skal stå i dem for at fornemme, hvor store de er. Lidt inde i landet ligger Figrilana - en smuk by i kategorien “de hvide byer”.
 


Sidste dag på solkysten brugte på at gå en tur langs strandpromenaden - vi nåede akkurat hen til Jacks Chicken Shack, som er blevet kendt efter at have spillet en mindre flatterende rolle i et TV-program med kokken Gordon Ramsay. Da vi fik vores øl på terassen foran, var der en del som tydede på, at reklamen måske har skabt interesse, men ikke mange kunder..
 
 
 
 

Kategori: April 2016

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby