Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Nikon, Canon, teler og fugle

14-07-2015
 
Tirsdag var der fototræf på “Feddet” i Risgårde. Sidste år mødtes jeg med Løgstør-fotografen Flemming fragtrup til en snak om Nikon, foto og fugle i Risgårde. Det skulle gentages, og denne gang inviterede vi min gamle skolekammerat, Jesper "Dovregubben" Hansen, med. Også han er ivrig fotograf, og han er også meget interesseret i fugle. Eneste ændring i år var, at det blev en Nikon-Canon-dag, da Jesper benytter det konkurrerende japanske kameramærke.

Nu er det jo ikke kameraet, men derimod fotografen, som skaber billederne. Udstyret er blot værktøj, og en dygtig håndværker kan vel bruge al slags værktøj, men har selvfølgelig sine favoritter, som måske ligger godt i hånden eller bare er skruet rigtigt sammen. Sådan er det også med kameraer, selv om man nogle gange kan opleve mindre “religionskrige”, når inkarnerede fanatikere skal forsvare deres mærke i forhold til andre.
 
Vi er tre fredelige herrer - så vi indlod ikke på sådan en krig.
 


Efter kaffe og rundstykker i sommerhuset, begav vi os en tur ud på “Nakken”, medens snakken gik og der blev knipset løs med de lange teler på kamerabajonetterne. Der er et rigt og varieret fugleliv i området med bl.a. hejrer, skarver og rørhøg i den større ende og lærker, svaler, og andre småfugle i den lidt mindre men bestemt ikke mindre spændende kategori. Jesper og jeg lærte om engpiberen, som Flemming havde helt styr på, og som må siges at være dagens mest samarbejdsvillige fugl. Den er meget territorial og sætter sig ofte meget fotogent til rette og poserer på en hegnspæl et vuggende siv eller noget lignende. Er man heldig kan man fange den i flugten, og ofte kan man også få et billede, hvor den har et bytte i form af et insekt i næbbet.
 


På vej hjemover så jeg foran bilen rørhøgen komme svævende samme sted, som jeg fotograferede den dagen før. Jeg blev i bilen, rullede sideruderne ned, og var heldig at få et par forholdsvis gode skud af den lavtflyvende jæger.
 


Således opløftet efter en dag i godt selskab med fotografer og fugle, kunne jeg køre hjem og kigge billederne igennem på min computer. De bedste er bragt i denne blog.
 

Kategori: Juli 2015

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby