Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Paradiset

28-12-2014
 
Sammen med min bedre halvdel og vores hund tager jeg gerne en travetur i den smukke vesthimmerlandske natur. Ofte er det ved Limfjordens bredder, gerne ved “Feddet” i Risgårde, i Trend, Louns eller ved Løgstør.

Ind imellem opsøger vi dog nye steder, som vi måske kender til af navn, men aldrig rigtig har brugt til en vandretur. Sidste nytår var det således de smulle Hverrestrup Bakker ved Simested, og i år gik turen så til Gedsted, hvor der ud mod fjorden ligger et område, som man lokalt har navngivet “Paradiset”.

Udgangspunktet er rastepladsen ved Løgstør-Viborg landevejen. Her er der også opsat en boks, hvor man kan finde en lille folder om ruterne og beskrivelser af, hvad der er at se og opleve. Man går først ned mod fjorden, men snart efter går det op af en bakke, hvorfra der er en fin udsigt mod Louns-halvøen, Lundø og Salling i det fjerne. Ruten går herefter gennem et område med lidt skov og marker, inden man igen drejer ned mod udgangspunktet. Det sidste stykker er gennem en lille skov med gamle hulveje, som blev brugt, da okser og gods skulle transporteres langs med fjorden og til eller fra Viborg, hvorfra Hærvejen strakte sig ned gennem det jyske landskab - det gør det jo for så vidt stadig bare på nye og asfalterede veje.
 


Foruden hulvejene rummer den lille skov også et kuriosum i form af skyttegrave oppe på kanten af bakken med udsigt over fjorden. De stammer fra anden verdenskrig, men har næppe haft nogen strategisk betydning. Ifølge folderen er de lavet i øvelsesøjemed af de tyske soldater, som var indkvarteret i Gedsted. Men skyttegravene er der stadig og er ganske interessante at se og gå rundt i.
 


Fra skoven er der kun en lille tur tilbage til rastepladsen - turen er i alt på 2,5 kilometer og kan varmt anbefales på alle årstider - foråret skulle byde på flotte anemoner i skoven.
 

Kategori: December 2014

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby