Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Salt Lake City - mormonernes by

12-07-2014
 
Salt Lake City er mormonernes by. De grundlagde den ved den store Salt Lake, hvor ingen andre ville bo, da stedet var goldt og øde. Hårdt arbejde med bl.a. at lave vandingsanlæg førte til, at der opstod en by på stedet. En by som er vokset op omkring Tempel Square, som rummer en lang række vigtige bygninger for mormonerne, ikke mindst templet naturligvis men også det store tabernakkel, hvor det berømte mormonkor optræder i en sal med plads til 6500 mennesker og med et stort orgel med mere end 11.000 piber. Og det i et land, hvor rygning ellers er forbudt de fleste steder!
 


Vi tog en tur rundt i området, hvor man kan gå ind i de fleste bygninger. Her bliver man hurtigt antastet af et par guider, som byder velkommen og spørger, hvor man kommer fra. Guiderne er voluntører, missionærer, fra hele verden, som er ude i 18 måneder for pigernes vedkommende medens mændene er ude i 2 år. I den tid arbejder de som guider og har kun fri nogle timer en enkelt dag om ugen. Der er ikke skolegang eller friuger til at rejse rundt og se landet - man er der udelukkende i kirkens tjeneste.

Vi så det store tabernakel og hørte en lille orgelkoncert på det imponerende orgel i salen, som er indrettet således, at der er en god akustik uanset om man sidder oppe foran eller oppe på bagerste række. I en anden bygning kunne vi se en lang række store malerier med motiver hentet fra Bibelen, og her var også en stor kristusstatue, som er lavet af den danske billedhugger Thorvaldsen. I en del af udstillingen var der en stor jordklode, som drejede ved et bord, hvor man kunne finde Bibelen i alle mulige oversættelser - også den danske.
 


 
I den store centrale kontorbygning kan man komme op på 26 etage, hvorfra der er en imponerende udsigt over Salt Lake City, som også vil være kendt for sit værtsskab for de olympiske vinterlege i 2002.

Den sidste bygning, vi besøgte, var Family History Center, hvor man kan søge efter sine afdøde forfædre i en kæmpemæssig database, som dækker hele verden. Mormonerne dyrker de døde, som alle har mulighed for at omvende sig og følge med ind i det nye rige, når den tid kommer. Derfor indsamler og arkiverer de kirkebøger og andre ting fra hele verden og gemmer det på mikrofilm eller i elektroniske databaser. Vi søgte på flere af vore afdøde slægtning men fandt ikke noget. Til gengæld lykkedes det at finde noget om den gren af Hedvigs familie, som i 1800-tallet udvandrede til USA.

Resten af dagen blev brugt i det store shoppingcenter City Creek, som ligge lige ved siden af Tempel Square. Det er et imponerende center med mere end 90 butikker en blok udelukkende med fastfoodrestauranter og masser af vand, som risler gennem bække eller ned gennem store og små vandfald.
 


Sidst på eftermiddagen var vi tilbage på hotellet for at tage imod Coleen og Cody, som fløj ind fra Sacramento for at aflevere 13-årige Cody, som skal rejse med os i en uges tid.

Kategori: Juli 2014

Kommentarer

 • #1
 • Jesper Hansen
  15-07-2014 18:06
  Det er korrekt, at der findes en dansk oversættelse af Bibelen i Utah - men det er mormonernes egen oversættelse og ikke den folkekirkelige danske, idet mormonerne mener, at den normale oversættelse, der bruges i mange andre sammenhænge, er forkert. I øvrigt er Bibelen i den mormonske lære underordnet Mormons Bog.


 • #2
 • Per Lyngby
  16-07-2014 03:15
  Den bibel vi havde i hånden lignede nu til forveksling den danske, som mine børn har fået i forbindelse med deres konfirmation - både med omslag og opsætning. Jeg nærlæste dog ikke, så jeg skal ikke kunne sige, om det var en mormonsk oversættelse.


 • #3
 • Per Lyngby
  16-07-2014 03:17
  Fandt lige det her: Kirkens accept af Bibelen som Guds ord rummer det forbehold, at Bibelen ikke findes i en korrekt oversættelse.[27] Joseph Smith arbejdede på sin egen oversættelse, som efter sigende skulle være mere korrekt, men den blev aldrig kanoniseret af kirken. Kirken anbefaler King James Version af Bibelen til engelsksprogede tilhængere[28] fordi det var den version som Joseph Smith, Jr. havde. Kirken accepterer dele af de Apokryfe skrifter som inspirerende, men ikke kanoniske. Kirken anbefaler den seneste danske oversættelse af Bibelen til danskere.


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby