Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Yellowstone

10-07-2014
 
USA´s største og første nationalpark hedder Yellowstone, og den byder på lidt af hvert: Smukke landskaber, geysere og boblende kilder, vandfald og masser af dyreliv, heriblandt bison’er og bjørne.

Første stop var ved boblende geysere på kanten af Yellow Lake. Vandhuller og mudderpøle syder og bobler og giver en fornemmelse af, at man står på en vulkan. Hvilket man også gør.

Yellowstone er nemlig en jordens største og mest magtfulde vulkaner. Som den slumrer der under overfladen er den et bevis på naturens store og voldsomme kræfter. Et udbrud vil ramme det meste af Nordamerika, som vil blive dækket af vulkansk aske og temperaturen globalt vil ryge et par grader ned. Det er mange millioner år siden, at vulkanen har været i udbrud, men dengang var det også i størrelsesordener, som får de seneste 50 års store vulkanudbrud rundt om i verden til at blegne - 30 til 250 gange større end disse, anslår man Yellowstones udbrud til at have været.
 


Midt i parken finder man Old Faithfull - en trofast Geyser, som flere gange i døgnet spyr kogende vand 30-40 meter op i luften. Siden engang i 1980’erne har han været knap så præcis på grund af jordskælv, men hver dag strømmer mange mennesker til for at følge Old Faithfulls “forestillinger”, som kommer med en til to timers mellemrum.
 


Grand Prismatic Spring er en smuk varm kilde og geyser, hvor blå, gule og orange farver spiller smukt sammen. Fra kilden løber vandet ned over klipperne og videre ned i floden nedenfor.
 


Der er flere vandfald i parken. På vores vej stoppede vi op ved Gibbon Fall og ikke mindst de imponerende Lower og Upper Falls, hvor Yellowstone River styrter ned i Grand Canyon of Yellowstone - en smuk gullig kløft, som gennem millioner af år er skåret ned gennem klipperne. Vi tog turen ned til det sted, hvor vandet i Lower Falls styrter næsten 100 meter ned i dybet i et tordnende inferno. Man står bogstaveligt talt på kanten af vandfaldet med en fantastisk udsigt ind i dalen. Faktisk er vandfaldet betydeligt højere end Niagara Falls, som dog er bredere og meget mere vandfyldte.
 


Dagens sidste etape bød på dyreliv i de frodige dale, hvor bison’er i små og store grupper græsser i det smukke landskab.
 

Kategori: Juli 2014

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby