Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Hagenbeck Tierpark

09-10-2013

I forbindelse med weekendens tur til Hamborg blev der også tid til et besøg i byens zoologiske have: Hagenbeck Tierpark.

Dyreparken, som er mere end 100 år gammel, var en af pionerene når det gælder om at vise eksotiske dyr i autentiske omgivelser. Der har således altid været gjort meget ud af at give dyrene nogle gode og store arealer, hvor fornemmelsen af bur og zoologisk have minimeres. Det er faktisk lykkedes meget godt.

Der er særligt et sted i parken, som er meget kendt og elsket. Det er et panorama, hvor man i forgrunden har en sø med flamingoer, medens der bag dem er en savanne med zebraer og strudse og helt bagude er der så et klippelandskab med løver. Når man står foran søen ser man det hele som et sammenhængende landskab, selv om der er adskillelser og gangstier mellem de tre anlæg. Billedet herunder viser dette panorama, som dog er svært at vise på et foto - man skal stå der for at få den rigtige fornemmelse.

Hos elefanterne er det tilladt at fodre med gulerødder og salat - noget som elefanterne er særdeles tilfredse med - de står klar til at række snablerne ud til publikum for at få en godbid eller to!

Det nyeste i Hagenbeck er et stort polaranlæg med sæler, hvalrosser og isbjørne i et meget flot anlæg med masser af klipper og vand.

Generelt var det en rigtig god oplevelse at besøge dyreparken, hvor man har let ved at komme på skudhold med kameraet.


Kategori: Oktober 2013

Kommentarer

  • #1
  • Per
    10-10-2013 19:06
    Ja, det er en genial zoo :-) Carl Hagenbeck "opfandt" (og fik vistnok patent på?) den "gitterløse zoo", som er baggrunden for det flotte panorama, som du har fotograferet. Hagenbecks er et besøg værd, både for store og små!


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby