Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Blackbirds i Rosenberg Studiet

06-10-2012
De mange billeder, som jeg har modtaget med Blackbirds rummer også et par stykker fra gruppens første pladeindspilning, som fandt sted i Danmarks vel nok førende studie på det tidspunkt, Rosenberg Studiet i Bispebjerg, som blev drevet af Ivar Rosenberg og med bl.a. lydtroldmanden Freddy Hansson ved mixerpulten.
 
Freddy Hansson sad også ved pulten, da Blackbirds indspillede "Hey Hey What A Wonderful World/Sunny Day" i januar 1973. Det tog det meste af en dag at indspille de to numre, hvorefter de fire solsorte atter kørte mod Vesthimmerland. Herefter gik der mere end et halvt år, før pladen kom ud. Den røg ind på såvel Tipparaden som på salgslisten og markerede Blackbirds som et af tidens store livebands - på ungdomsbladet Vi Unge top 10 liste over årets bedste danske grupper var Blackbirds på 8. pladsen foran grupper som Mo I Rana og Days!
 
 
Rosenberg Studiet og Freddy Hansson stod bag de fleste danske produktioner på den tid, og man havde også besøg af store udenlandske grupper, bl.a. The Strawbs, som indspillede deres flotte LP "Hero & Heroine" i de danske studier. Videoen herunder er playback, så lyden man hører, er den, som Strawbs skabte sammen med Freddy Hansson i november samme år, som Blackbirds indspillede "Hey Hey..".
 
 
 

Kategori: Oktober 2012

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby