Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Stadion ved søen

19-11-2011
Forleden hjalp jeg lokalhistorisk arkiv ved et åbent hus arrangement her i Farsø. I den forbindelse modtog arkivet bl.a. en række interessante billeder.
 
Et af par af dem viser situationer fra den gamle fodboldbane i Farsø. Stadion lå dengang i forbindelse med søanlægget og blev ved indvielsen i 1935 betegnet som det smukkeste stadion i Himmerland. Smukt var det da også med søen og senere det flotte spejderhus som nærmeste naboer. Desuden var der en flot indgangsportal og et lille gult ishus, hvor man også kunne købe slik og hotdogs.
 
Billedet her stammer formentlig fra en kamp sidst i 40'erne eller først i 50'erne. I baggrunden kan man se spejderhuset, ligesom man til venstre kan se "klubhuset", som var en gammel rød tyskerbarrak. Her klædte man om - hjemmeholdet på bænken til venstre og gæsterne på bænken til højre. I den ene ende var der et bruserum med et koldt betongulv og i lang tid også kun koldt vand i hanen!
 
Med funktion som både trænings- og kampbane blev banen naturligvis slidt, hvad man også kan se i området foran målet, hvor der ikke er græs - det er simpelthen slidt væk. Det var det også i mine barneår i 60'erne, hvor vi brugte mange timer af vores fritid på banen, bl.a. spillede vi "prik", som var en slags straffesparkskonkurrence og "pløk målmand ud", hvor vi stod en hel flok inde i målet. Hvis sparkeren scorede, skulle den, der stod nærmest bolden ud. Sådan fortsatte man, indtil der kun var én tilbage.
 
Stadion ved søen blev nedlagt da man i begyndelsen af 70'erne etablerede et nyt idrætsområde ved den nye idrætshal vest for skolen.
 

Kategori: November 2011

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby