Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Efterskole i 30 år

01-11-2011

Forleden kunne vi markere min arbejdsplads’ 30 års jubilæum.

Himmerlandscentrets Idrætsefterskole! et noget besværligt navn at skulle sige, når man tager telefonen - derfor bliver vi for det meste kaldt HCI. Denne skole, hvor jeg nu har været ansat i 17 år, var også mit første egentlige møde med efterskolen. Som ung lærerstuderende var jeg nemlig i praktik på netop denne nystartede skole for 30 år siden. Det blev en øjenåbner af de store. Jeg skyndte mig at tage på højskole, da jeg var færdig som lærer, så jeg selv kunne prøve kostskoleformen på egen krop. Det var også stort.

Et par år senere var jeg igen på HCI, denne gang i en måned som vikar i forbindelse med et skifte i medarbejdergruppen. Og jeg var stadig solgt til denne skoleform - kom 2 år til Horne Ungdomsskole og fik endnu mere smag for jobbet. Jeg var tæt på at få en stilling å¨en efterskole i Østjylland, men pludselig kom et job som lokaljournalist/fotograf ind over. Det var en anden drøm, som så også måtte prøves. Men efter 7 år med blok, pen og kamera, bød drømmejobbet på HCI sig til. Og jeg har været der siden. En ufattelig god arbejdsplads, som er rummelig, varm og inspirerende for såvel elever som medarbejdere.


Gennem årene har jeg været på en skole, som er fulgt med udviklingen. Vi har fået egen idrætshal, vi har fået nye og moderne værelser flere steder, men har da stadig lidt af det gamle tilbage. Og vi har omkring 2500 elever bag os, som alle har haft deres “bedste år” på HCI. Desuden har vi et engageret bagland, som består af gamle elever, forældre til gamle elever og også tidligere ansatte.

Efterskolejobbet er ikke bare undervisning. Det er mange andre ting - heldigvis. Et af de jobs, jeg også bestrider på skolen, er at stå for skolens hjemmeside, hvor vi løbende opdaterer med tekst og billeder, når der har været arrangementer. Meget populær - ikke mindst hos forældrene, som på den måde kan følge lidt med i, hvad deres store børn går og laver på efterskolen.

Om jeg nogensinde har været lærer i folkeskolen? Ja, 2 timer som cykelvikar i 1984....


Kategori: November 2011

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby