Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Gensyn med Horne

25-09-2011

Lørdag var jeg en smut i Vendsyssel, hvor jeg besøgte Horne Efterskole lidt udenfor Hirtshals. Anledningen var, at jeg skulle møde det første efterskolehold, som jeg var lærer for. 25 år er gået, siden dengang!

Godt 30 af elevholdets godt 100 elever var mødt op - nogen var lette at kende, andre havde forandet sig en del. Men fælles for dem alle var, at det var sjovt at se dem tilbage i de omgivelser, hvor de levede et helt år i deres teenagetid. Jeg var ung lærer uden de store forpligtelser dengang, så jeg boede og levede stort set på skolen i de to år, jeg arbejdede i Horne. En stor del af min og elevernes fritid blev brugt i skolens idrætshal, hvor der blev spillet meget fodbold, badminton og volley.

Facebook er jo et fantastisk medie, når gamle skolekammerater skal finde hinanden. Hornefolkene er naturligvis også på dette medie, mange af dem, så her kan jeg i det daglige følge med i deres gøren og laden i deres voksenliv. Flere af dem har børn, som er klar til efterskole, og jeg undlod naturligvis ikke at gøre dem opmærksomme på, at jeg da også er klar til at tage mig af mine gamle elevers børn, når de skal prøve denne skoleform. Det bliver spændende at se, om nogen af dem dukker på på HCI.

Sidst på eftermiddagen drog eleverne videre til en fest på et hotel, medens jeg mødtes med gamle Hornekolleger hos et par, som fortsat bor i Horne, men som dog ikke længere arbejder på efterskolen. Det blev til en hyggelig stund, hvor der var lejlighed til at genopfriske mange sjove episoder fra dengang.

Næste år har mit andet elevhold jubilæum, så mon ikke jeg er at finde på de kanter, når efterskolen igen inviterer til elevstævne?


Kategori: September 2011

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby