Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Den grønne ø

02-08-2011
Familien har netop tilbragt en uge i Irland, hvor der blev tid til at besøge såvel Dublin som den vestlige del af landet omkring Galway. En spændende uge, som helt sikkert har givet stof til et par historier her på bloggen - ikke mindst da Irland har fostret kendte rockmusikere som Van Morrison, Bob Geldorf, Rory Gallagher, Phil Lynott og Bono.
 
Foruden musikken, pubberne, øllet og et venligt og snakkesageligt sindelag hos befolkningen, er den grønne ø også kendt for flotte landskaber med gamle slotte og kirker, grønne marker med stengærder så langt øjet rækker og får i titusindevis.
 
Et af de naturområder, som irerne selv fremhæver er de imponerende Cliffs Of Moher syd for Galway. Klipperne rejser sig 200 meter lodret op fra Atlanterhavet og udgør et imponerende syn i al slags vejr. Vi var heldige at være der i solskin, hvilket gav os mulighed for at se klipperne til begge sider i deres fulde udstrækning, som udgør næsten 8 kilometer. Klipperne er nomineret som en af kandidaterne til Verdens 7 Naturvidundere.
 
Vores tur til vest foregik i en lejet bil - en Ford Mondeo med manuelt gear. At køre i venstre side af vejen, kan man faktisk hurtigt vænne sig til. Derimod havde jeg noget sværere ved at vænne mig til at skifte gear med venstre hånd - det lå ligesom ikke naturligt for mig, men det begyndte dog at fungere. En anden gang vil jeg dog nok foretrække en bil med automatgear, selv om det er lidt dyrere.
 
Specielt i den vestlige del kunne man ofte føle sig henført til en Barneby-film, når man bevægede sig rundt i smukke og smalle gader i de irske byer og landsbyer. De karakteristiske små forretninger med en dør og et enkelt udstillingsvindue er sjove og charmerende, ikke mindst på grund af deres varierede udbud af varer. Men det er sikkert kun et spørgsmål om tid, inden der også her kun er kønsløse kædebutikker, som ligner alle andre.
 

Kategori: August 2011

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby