Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Nørregade

01-03-2011

Efter Søndergade er turen nu kommet til en lille tur op gennem Farsøs nordlige hovedstrøg: Nørregade. Her boede jeg selv en kort periode i begyndelsen af 1970’erne, hvorefter vi flyttede til Højgårdskvarteret.

Det første billede viser den østlige del af byens centrale handelstrøg omkring midten af 1960’erne. Her ser man købmand Svend Christensens forretning (jeg gik i skole med datteren: Merete), dernæst ses en grøntforretning, som jeg ikke husker, og så er det brødrene Møller Christensens guldsmedeforretning. I baggrunden aner man Tanges isenkram.

En markant bygning i Nørregade er det gamle bryggeri, hvor der siden kom møbelforretning og ligkistemagasin, inden det blev til boghandel og trykkeri. Jeg arbejdede en overgang i trykkeriet, hvor jeg skulle sætte labels på nogle ting til brug på sygehuse. I dag er der galleri i bygningen: Galleri 14.

 

 

Lige overfor Storm T, som jeg tidligere har skrevet om, lå der en blomsterforretning, som senere blev til en urmagerforretning, Østergaard Ure. Urforretningen blev udvidet til at omfatte hele stueetagen. Så vidt jeg husker, har der også været gardinforretning her. Der er i dag udlejningsejendom med værelser og lejligheder i huset.

Det gamle apotek ligger lidt længere oppe ad gaden - her boede ejendomsmægler Holger Jensen. I mine teenageår kom jeg en del i huset hos sønnen Jørn. På et tidspunkt blev der bygget to forretningsejendomme foran det flotte gamle hus. I det sydligehavde radioforhandler Knud Bak forretning - her har jeg mange gange klemt næsen flad mod butiksruderne, når jeg har beundret de flotte radioer, båndoptagere og pladespillere i udstillingen. Efter min konfirmation blev en stor del af gavepengene brugt til at købe en 4-spors spolebåndoptager af mærket Philips. Den blev købt i netop denne forretning. De to pavilonner er i dag væk og det gamle hus er smukt restaureret.

Så kommer vi til Nørregade 41, hvor der i flere år var cafeteria. I begyndelsen af 70’erne overtog mine forældre huset, medens cafeteriet flyttede til den gamle købmandsgård i Søndergade. På dette gamle billede er der skrædderforretning i huset.

 

Øverst i Nørregade lå en møbelforretning, VJ Møbler ved Vilhelm Jørgensen. Min far var gået ind i min bedstefars møbelforretning i Søndergade, Theodors Møbler, og på et tidspunkt overtog de også forretningen her i Nørregade. I dag er det min svoger, som driver møbelforretning på adressen.

 


Kategori: Marts 2011

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby