Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Lokalhistorie får egen side

24-02-2011

En del af denne blogs læsere er glade for de historiske tilbageblik og fotos, som jeg bringer ind imellem. Det vil jeg skam fortsætte med fremover, men nu bliver der en ny mulighed for at følge den lokale historie i Farsø og omegn.

Jeg har netop hjulpet Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn med at lave en hjemmeside, så man her kan bringe et lille udpluk af de mange tekster og fotos, man ligger inde med i arkivet. Og der kommer løbende nye ting ind, hvilket bl.a. var tilfældet i forbindelse med et åbent hus arrangement i efteråret, hvor jeg selv sad ved scanneret og registrerede de ting, som folk kom med. Og der kom mange..

Hjemmesiden giver i øvrigt også mulighed for at melde sig ind i foreningen (75 kr. for enkeltpersoner og 100 kr. for en husstand!), som bl.a. udløser fordele i form af nyhedsbreve og ikke mindst et lille lokalhistorisk skrift, som lokalforeningerne i Vesthimmerland udsender i fællesskab. Jeg har selv et par eksemplarer liggende, og det er rigtig god læsning, hvor man også får fulgt op på steder, begivenheder og personer fra nabobyer som Aars, Ranum, Hornum, Løgstør m.fl.

Med jævne mellemrum får jeg en stak gamle fotos, som skal scannes ind og lægges i det netbaserede arkivprogram Arkibas. Lige nu kan man søge i arkivets eget registrerede materiale på vores computer, men inden længe skulle det gerne være muligt at søge på alle landets arkiver, som er koblet på Arkibas. Det giver spændende perspektiver.

Nå det blev vist lidt af en reklame-”blog”:, men kig over på den nye hjemmeside, som du finder HER.

 


Kategori: Februar 2011

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby