Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

While my guitar...

18-02-2011

Fredag aften kom jeg sent hjem fra efterskolen efter at have gennemført de traditionelle forældresamtaler med mine kontaktelever og deres forældre.

Fjernsynet sådan en fredag aften byder jo på X-factor, afgørelsen, hvor det til slut er dommerne, som skal vælge, hvem af de sidste to, der henholdsvis skal blive og sendes ud af programmet. Her lægger man så et (indstuderet..?) skænderi ind mellem Pernille Rosendahl og Thomas Blachmann. Noget skal man jo gøre for at få god spalteplads i medierne i de kommende dage. Gryden skal holdes i kog til næste fredag, og da kunstnernes niveau vel ret beset er middelmådigt, så må man jo finde andre (x)faktorer, som kan holde interessen fanget.

Nå, det var en lang indledning til det, som denne blog skal dreje sig om. Det skal nemlig handle om “While My Guitar Gently Weeps”, et flot Beatlesnummer, skrevet af George Harrison og med Eric Clapton på en forrygende guitar. Han var den første gæstemusiker, som for alvor fik lov at komme med på et Beatlesnummer.

Aftenens x-factorsangerinde gav sin version af nummeret - ikke overbevisende efter min mening. Slet ikke, når man ser nedenstående fire meget forskellige versioner af nummeret, som alle er leveret med meget mere sjæl og indlevelse.

Først originalen, så en flot version med Carlos Santana, Dernæst en tredje version, som Blackbirds-guitarist Lassen Stefansen, har introduceret for mig. En version med ukulele. Og endelig en version fra Bangladesh-koncerten, som Harrison var foregangsmand for i 1971.

George Harrison døde af kræft i 2001.

 

 

 

 

 

 

 

>

Kategori: Februar 2011

Kommentarer

 • #1
 • Poul Thor Hansen
  19-02-2011 19:15
  Hej Per.
  Jeg syntes nu "While My Guitar..." blev sunget ganske udmærket i X-faktor og så er det vel heller ikke en fair sammenligning af en amatør og nogle super professionelle? Har glædet mig meget over de gamle billeder fra Søndergade. Har selv købt single plader hos el-installatør Aage Sørensen, som f.eks. Elvis Presley med King of The Whole Wide World. Det tog sin tid at få sparet de kr. 8.50 sammen som pladen kostede og i mellemtiden var coveret ved at falme i lyset fra solens stråler men skiven kunne dog spilles og jeg har den endnu.
  Mange hilsener
  Poul Thor Hansen


 • #2
 • Jesper Hansen
  20-02-2011 04:01
  Hej Per. Jeg så det heldigvis ikke, men kan glimrende forestille mig, hvordan det kan lyde, når en flok glade kändis-aspiranter prøver kræfter med de store. Det er lang tid siden, at jeg har hørt bangladesh-udgaven, men den kører godt - og så benyttede jeg lige lejligheden til at nuppe "My Sweet Lord" bagefter.


 • #3
 • Per Lyngby
  20-02-2011 08:57
  Hej Poul og Jesper
  Jammen det er da rigtigt Poul, hun sang udmærket, og så heller ikke mere. Problemet med disse sangere er, at de er redskaber i de tre dommere - og TV's - hænder. De logrer med halen og gør, hvad der bliver forlangt. I TV's flotte lys, med publikum og et professionelt band som backing, ser det flot ud. Men når spotlyset er slukket og de skal ud i indkøbscentre og på blokvogne til byfester, får de godt nok svært ved at komme ud over rampen. Jeg kan kun huske Martin som vinder - måtte på nettet for at se, hvem der har vundet de to seneste udgaver. De får lov at indspille, og et halv år efter kan man købe disse udgivelser til 10-20 kr. på Hjallerup Marked og lignende steder.
  Jesper, du fornærmer Kandis, de er i det mindste selfmade og har spillet sig op fra bunden og fundet en niche, hvor de hører hjemme.
  Ingen tvivl om, at alle de tilbageværende xfactorer kan synge, men at gøre dem til så store stjerner, som de tre dommere gør, er altså at stikke dem blår i øjnene.
  Med hensyn til Farsøfotos, så er der flere på vej, og vi arbejder også på at lave en hjemmeside, hvor arkivet kan præsentere sig selv og en række lokale historier og fotos. I kan smugkigge her: www.farsoelokalarkiv.dk
  Fortsat god weekend.


 • #4
 • Per Lyngby
  20-02-2011 10:45
  Undskyld Jesper - du skrev jo kändis ikke Kandis....:-)


 • #5
 • Jesper Hansen
  21-02-2011 11:04
  Tak for rettelsen - jeg har nemlig ikke spor imod Kandis.


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby