Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Trykte medier er pressede

08-02-2024
Forleden købte jeg Ekstra Bladet - i papirform. Det er godt nok længe siden, men der var en særlig anledning.

I en halv snes år er Tipsbladet nemlig udkommet sammen med Ekstra Bladet om fredagen - en smart måde at holde distributionsudgifterne nede i en verden, hvor mere og mere ligger digitalt frem for i trykt form.

Forleden var så sidste fredag med Tipsbladet på papir - fremover vil det kun kunne læses digitalt. Jeg nød at sidde med avisen foldet ud foran mig med en kop kaffe og nogle nostalgiske tanker om tiden på kollegiet i Ranum, hvor fodboldstoffet var pensum på linje med historie, didaktik og psykologi.

Da jeg købte Ekstra Bladet i kiosken fik jeg en lille snak med indehaveren om de nye tider - han kunne således fortælle, at dagbladet Nordjyske ikke længere kan købes i løssalg. Så er der kun abonnenterne, som får papiravisen, og da de også bliver færre og færre, er det kun et spørgsmål om tid, inden den tidligere nordjyske avismastodont følger Tipsbladet og BT og skrotter den trykte avis og går all inn i den digitale avisverden, hvor de naturligvis allerede findes.

Så er der efterhånden kun de små ugeaviser tilbage - her ejer Nordjyske Medier også en del i landsdelen, og her sker der også indskrænkninger i denne tid. Lokalt har vi Farsø Avis og Aars Avis, som er selvstændige lokalaviser med lokale ejere. Jeg har altid sagt, at de sidste som dør, er lokalaviserne. Det kommer nok også til at holde stik, men jeg glæder mig fortsat over at kunne læse en avis, som dufter lidt af tryksværte og kan fylde en del af spisebordet. Disse aviser bliver dog også tyndere og tyndere . 16-20 sider er mere normen end undtagelsen - og nærlæser man de annoncer, som aviserne skal leve af, er der ikke mange fra de lokale detailhandlende - kun i forbindelse med udsalg og særlige kampagner. Til gengæld er der masser af trykte reklamer i postkassen endnu, men også her indskrænker flere og flere. Det lokale foreningsliv er heller ikke så flittige til at bruge ugeaviserne, som de var engang - Facebook og andre platforme har vundet indpas - det er hurtigt og meget direkte i forhold til målgrupperne, man vil nå.

Så, det er nok med at nyde og glæde os over de trykte ugeaviser, så længe de er her. Den dag, de er væk, vil mange helt sikkert savne dem. Men så er det for sent.

Kategori: Foraar 2024

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby