Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Hjemmearbejde og frikvarter

03-02-2021
 
For anden gang indenfor de seneste 10 måneder er efterskolen lukket ned, og undervisningen foregår hjemmefra - via computer. Erfaringerne fra foråret kommer mig og sikkert mange andre til gode, men det er nu engang sjovere at være efterskolelærer på skolen og ikke hjemmefra.

Vi prøver alle, at gøre det så godt og levende, som det er muligt, og jeg håber da, at eleverne derhjemme bag skærmene gør, hvad de kan. Denne form for undervisning kan godt gå hen og blive en større del af deres fremtidige studieliv, så der er ingen vej udenom at lære det og disciplinere sig selv.

Når man sidder der bag skærmen i mange timer, forberedelse til digital undervisning kan godt tage længere tid end selve lektionen varer - der er meget at tænke på og mange ting, der skal være på plads, hvis det skal give mening for eleven på den anden side af skærmen.

I sådan en situation, som vi er i, er det med at udnytte mulighederne til adspredelse fra alt det digitale: At komme ud og gå en tur, at tage kameraet med et sted hen og bare fotografere. Eller at gå ud og skovle sne, hvis der skulle falde noget af det på matriklen.

Og det er netop, hvad jeg har gjort de seneste uger.

Snefaldet i forrige uge blev udnyttet, da jeg havde en halv times undervisningsfri en formiddag. Ud med skovlen og få lidt motion - det er faktisk ganske afstressende og rart, at gå derude. Jeg blev grebet af stemningen og fjernede lige sne på fortovet hos to naboer. De ringede senere og skulle lige høre, om det var mig, der havde været i gang.. :-) Og noget tyder på, at der er mere sne på vej, så skovlen står klar derude.

 
På Facebook så jeg en fodbold- og fotoven, som skrev om en vandstær, der holder til på naturområdet Tvebjerg i Aars. Et par frie timer blev udnyttet til en tur til Aars, hvor den lille og charmerende vintergæst viste sig som en særdeles samarbejdsvillig model for mine knipserier. Den skal jeg besøge en dag, hvor vejret er lidt bedre, end det var forleden, hvor det krævede lidt høje ISO-tal at få fornuftige billeder på kortet.

En weekend drog familien med hund på oplevelse i Højriis ved Vegger. Her kan man også se isfugl, vandstær og bæver - det gjorde vi nu ikke, men vi opdagede en meget flot og kuperet tur rundt i krattet omkring ådalen. Et sted, som helt sikkert skal genbesøges til foråret.

Denne blog er ledsaget af fotos fra anden lockdown-periode.

Kategori: 2021

Kommentarer

 • #1
 • Fritz Jensen
  17-02-2021 15:45
  Gunner Westhausen spillede i OZON er der navn med andre band han har spille i, jeg skal bruge det til et Radioprogram
  Hilsen
  Fritz Jensen


 • #2
 • Per lyngby
  23-02-2021 17:32
  Han har senere spillet med i et band, som hedder rock patruljen


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby