Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Mejeriet er faldet…

09-01-2021
 

2020 blev året, hvor det forladte og faldefærdige mejeri i Farsø endelig faldt. Gennem flere år havde de ældste bygninger ud til hovedgaden stået tomme - og forfaldet var til at tage at føle på. En af byens tidligere så flotte og karakteristiske bygninger, var gået hen og blevet en skamplet. Desværre.

Det er Vesthimmerlands Kommune, som har købt mejeriet, som nu er revet ned til fordel for nye parkeringspladser, som især er tiltænkt det nærliggende forfattermuseum for Johannes V. og Thit Jensen. De har formentlig set mejeriet blive bygget i 1888, da de var store børn (Han er født i 1873, hun i 1876). Og de har sikkert vendt sig i deres respektive grave over, at bygningen fik lov til at forfalde - og også over, at de nu er havnet under samme museumstag i fødehjemmet. Det huer næppe de to ærkesøskendefjender, hvor Johannes var misundelig på, at søsteren også gjorde forfatterkarrie, og hvor Thit gjorde hvad hun kunne for at genere sin storebror med sit selvstændige Valkyrie-liv.
 

En del af det gamle mejeri har gennem en lang årrække fungeret som opskæringsenhed for kreaturslagteriet i Aalestrup. Det fortsætter, og ikke nok med det, slagteriet udvider med endnu en linje i Farsø, hvor der også bygges velfærdsfaciliteter til de omkring 75 medarbejdere, som forarbejder kvalitetsmærket Himmerlandskød. Det nye byggeri kommer til at ligge ud til den nye p-plads, hvor det gamle mejeri lå, og forskønner dermed også den rå mur, som står lige nu.

Køerne er næppe så glade for transformationen, hvor de nu skal lægge krop til produkterne fra Farsø i stedet for mælk….

Kategori: 2021

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby