Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Midt om eftermiddagen

17-02-2020
Kim Larsen døde i efteråret 2018. 40 år tidligere blev Gasolin opløst efter en koncert i Malmø i august 1978.

Men Larsen og Gasolin musik lever videre. Det fik jeg et kontant musikalsk bevis for Midt om eftermiddagen i lørdags i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor jeg sammen med fruen så musicaludgaven af film- og pladehittet “Midt om natten”.

Den to timer lange musical lægger sig handlingsmæssigt helt op af filmen, men musikalsk har man taget sig nogle friheder og indarbejdet en lang række populære Larsen og Gasolin sange i handlingen. Det virker for det meste rigtig godt, måske med et par søgte undtagelser og samtidig med et par sjove indfald med f.eks. Yummi Yummi, hvor tre blottere er på scenen i deres lange frakker, medens Arnold er på besøg hos mekanikerens Molly.

Der er gjort meget ud af at få karaktererne til at ligne dem fra filmen. Musikken er også genkendelig og god, og den bliver er leveret med kant og energi, så man kunne forledes til at tro, at de gamle Gas-drenge stod i kulissen og spillede. Et forrygende potpourri af en række rocke de Gasolin-numre sluttede første afdeling med manér og lovede godt for fortsættelsen.

Handlingen tog lidt mere fart efter pausen, og vik fik et par herlige scenografisk gimmicks, f.eks. Med rockerne på deres “håndholdte” motorcykler, som blev brugt kreativt i koreografien. Og helt sjovt var det, da Benny og hans venner punkterede de dæk, som ikke var der. Virkningsfuldt og sjovt.

Alting slutter som i filmen, hvor Benny må ind og sidde, medens Susan Himmelblå tager to år i huset hos en familie i Schweiz og er klar til at vende hjem, når spillemanden har udstået sin straf. Selvfølgelig finder afskeden sted til tonerne af “Om lidt”, som formentlig synges på 90 procent af de danske efterskoler, når der er sidste skoledag.

Det hele rundes af med Benny, Gustav Wolter, og Jimmy Jørgensen, som alene på scenen fremfører “Pianomand”, medens de øvrige aktører stille kommer på scenen til denne rørende musikalske hyldest til manden bag det hele, Kim Larsen.

En god dag i Aalborg og en rigtig fin julegave.

Kategori: 2020

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

     
     
    Per Lyngby