Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Husum og Horsens

19-10-2019
Det regionale centrum i nordvesttyskland er havnebyen Husum, som tæller i omegnen af 22.000 indbyggere. I forhold til byens størrelse rummer den et rigt og varieret forretningsliv, som er centreret omkring havnen og den gamle bydel med byens gamle slot.
 


Når man har parkeret bilen og bevæger sig ind i byen via en gangbro over havnen, bemærker man straks, at bådene ligger på bunden. Det er ebbe og dermed er vandstanden lav, men allerede nogle timer senere, da vi vender tilbage, er vandet steget og skibene har igen vand under kølen, som nok er en forkert betegnelse, da skibe til brug i dette område næppe har en køl men nærmere er fladbundede.
 


Jeg er ikke den store shopper, og da byens eneste forretning med brugte plader, havde lukket den dag, lod jeg familien om at spendere Euro på tøj, medens jeg snuppede en kop kaffe og slentrede lidt rundt og betragtede byens liv.
 


Torsdag rullede vi hjemover, det blev først til et stop i grænsehandelshelvedet i Padborg og derefter til Horsens, hvor vi besøgte det meget interessante fængselsmuseum, hvor hovedattraktionen er en rekonstruktion af den flugttunnel, som pengeskabstyven og flugtkongen Carl August Lorentzen gravede op til juledagene i 1949. Han slap ud, men fik kun 7 dage i friheden.

Om Lorentzen kan det fortælles, at han også forsøgte at bryde ind i boksen i Sparekassen Farsø. Det lykkedes ikke, da han hos Morten Nielsen havde stjålet det forkerte gas til skærebrænderen. Da nyheden spredtes i byen, stimlede folk sammen ved sparekassen, og da rygtet gik, at det var Lorentzen, som havde været på spil, skabte det en smule forvirring. “Den pæne mand”, sagde folk, som troede, at det var sparekassens formand, med samme efternavn, som havde været på spil. Det var det jo så ikke, og sparekassen beholdt sine penge og formanden sin post.

Hermed slutter bloggerierne fra vores lille tur til Tyskland, tilbage er kun en let brugt efterårsferie, som er til salg.

Kategori: 2019

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby