Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Middle age...

14-10-2018
 
Overskriftens noget fordanskede udsagn henfører til, at vi i denne weekend endnu en gang har været på Vitskøl Kloster, hvor der for 12. gang bliver arrangere Middelalderdage i meget autentiske rammer.

Ideen til arrangementet opstod i sin tid, da man filmatiserede bøgerne om tempelridderen Arn, som jo havde en del af sin opvækst blandt munkene på klostret ved Limfjorden. Der var vist også planer om, at klostret skulle bruges som kulisse i filmen, men der blev valgt lokationer i det gamle Østeuropa, da det danske kloster simpelthen var for pænt og måske også renoveret, så tidsbilledet ikke helt var det rigtige.
 


Det første marked blev en succes, og siden er de fortsat, således at efterårsferien kan indledes med lidt god middelalderstemning på gårdspladsen og ikke mindst på den store plads bag klostret. Boder falbyder øl, honning og brød, og andre steder kunne man se og løfte nogle af de tunge våben som smede har lavet kopier af.
 


Der er også et væld af aktiviteter - gøgl og underholdning, og naturligvis også masser af drabelige kampe på sværd og lanser. Der bliver også på humoristisk vis givet eksempler på, hvordan man i middelalderen kunne henrette folk.

Og selv om det kan lyde drabeligt og blodigt, så er middelalderen ikke så sort og blodig, som man kan have tendens til at gøre den til. Det er også en periode, hvor der udvikles og opfindes mange ting, som vi har glæde af den dag i dag.
 


Men er det ikke sådan med krig og ulykke, at det ofte er stedet, hvor tingene bliver prøet af, for så sidenhen at komme til gavn og nytte i fredelige tider. Internet og GPS er vel et par af de ting, som vi i dag har glæde af, men som i mange år tidligere var forbeholdt militær og efterretningstjenester?
 


Nok om det, efterårsvejret er smukt som sjældent før, så det er på tide at komme ude med kameraet og registrere naturens forfald.

Kategori: 2018

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby