Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Model-nørderi i stor skala

14-02-2016
Lørdag var jeg på en foto- og skriveopgave i Aars, hvor jeg bl.a. skulle dække en Model- og Hobbymesse i Messecenter Vesthimmerland.
 
 
Messen udspringer af et arrangement for et par år siden, hvor to lokale gutter gik sammen om at lave en udstillings- og salgsmesse om deres store passion: Modeltraktorer.
 
Den messe blev en ganske pæn succes med omkring 1500 betalende gæster indenfor dørene, så den er blevet gentaget. I denne weekend finder den sted for tredje gang.
 
Det er sjovt at gå rundt og se de mange stande, som kan få julelys i øjnene hos enhver dreng, uanset alder, og dollartegn i øjnenen på sælgerne, som godt kan se, når de har et bytte på krogen!
 
Foruden salgsudstillerne er der også mange, som bare ønsker at fremvise deres flotte samling af modelkøretøjer: Lastbiler, traktorer, tog, skibe og fly. I en sandkasse kører en gummiged rundt og læsser sand på grabben for så at smide det et andet sted - altsammen styret med kyndig hånd af Kaj fra Als, som har en stand sammen med vennen Aage. Ingen er i tvivl om, hvem der er hvem, for de fregår af deres T-shirts med påtrykte navne og naturligvis billeder af modelbiler.
 
 
Ved det 30.000 liter store vandbassin er der mange mennesker, som beundrer de store og små både, som sejler ud og ind af havnen. Fiskekuttere tøffer sindigt afsted og bliver ind imellem overhalet, eller hedder det kølhalet, af en speedbåd.
 
Ved bassinnet finder man også Martin Holst fra Thyborøn. Han stiller op med en stor trawler i skala 1:25. Skibet sejler flot, og alle detaljer fungerer - således også trawlet, som sågar bliver brugt til at fiske med, når Martin sætter skibet i en sø nær Thyborøn. Han fremviser stolt et billede på telefonen, hvor man kan se nettet fyldt op med 10 kg fisk. Trawleren Sarah Holst kan fyldes op med 47 liter vand i lastrummet, så den ligge i vandet og opfører sig nøjagtigt som, hvis den var fuldt lastet med fisk. Skibet er bygget af glasfiber, plastik og plexiglas, og det drives frem af en gammel scootermotor.
 
 
Martin fortæller, at der er brugt i omegnen af 2000 timer på at bygge skibet, som er skabt helt ud fra Martins egne tanker og ideer. Det er således et helt unikt modelskib, som i materialer står ham i ca. 50.000 kr.
 
Man kan se nogle af Martin egne videoer med Sarah Holst på YouTube.
 
 
Model- og Hobbymessen i Aars forventes at blive gentaget i 2017.

Kategori: Januar 2016

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby