Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Rockikonerne falder fra

02-02-2016
Det er vel ganske naturligt, at frekvensen er stigende, når det kommer til dødsfald blandt de gamle rockikoner fra 1960’erne og 1970’erne. De er jo ved at have alderen til det!

Alligevel blev januar 2016 et af de mere mørke kapitler i den sammenhæng.

Det hele blev startet, da David Bowie døde den 10. januar - blot 2 dage efter at han var fyldt 69 og i samme forbindelse udsendte albummet “Blackstar” - formentlig sat i scene og planlagt som et sidste budskab fra den musikalske kamæleon, som boltrede sig i mange musikalske genrer og i næsten lige så mange personlige afskygninger.

Dale Griffin, som spillede med i Mott The Hoople, døde den 17. januar - angiveligt var han ramt af Alzheimers. Samme dag døde Glen Frey fra den amerikanske gruppe The Eagles.

Den 24. januar døde James “Jimmy” Bain, som havde spillet sammen med Thin Lizzy og Richie Blackmores Rainbow. Bain blev 68 år.

Få dage senere døde to medlemmer af den amerikanske vestkystgruppe Jefferson Airplane. Paul Kantner og Signe Anderson var begge med til at starte den legendariske hippiegruppe. Kantner var med gennem alle årene, medens Anderson allerede efter den første LP blev udskiftet med Grace Slick. Ved skæbnens ironi døde Kantner og Anderson samme dag - den 28. januar. I øvrigt skulle Paul Kantner have spillet i Randers den 9. april med 2016 udgaven af hans band Jefferson Starship - jeg havde tilbud om en billet, men måtte takke nej på grund af arbejde den dag. Det er endnu uvist, om koncerten bliver gennemført af de tilbageværende musikere i gruppen.

Det var de mest kendte, hos mig, men mange flere faldt fra i januar 2016. Man kan se en oversigt på denne side - lad os håbe, at rockguderne høster knap så meget i februar!
 
denne side kan man følge musikere efterhånden, som de falder fra!
 
 

Kategori: Januar 2016

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby