Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Blomsterfoto i januar..

21-01-2014
 
En af mine gamle skole- og fotokammerater, Jesper "Dovregubben" Hansen, skrev for nogen tid siden om makrofoto på sin blog. Han havde købt nogle billige mellemringe, som man kan sætte på sit spejlrefleks, hvorved man kan komme meget tæt på motiverne.
 
Det inspirerede mig til at rode i nogle kasser i kælderen, hvor jeg fandt en gammel telekonverter, som jeg købte til mit Olympus OM20 kamera i Australien for 25 år siden. Konverteren forlænger brændvidden, så man får mere tele ved at sætte den på kameraet. Denne her er så smart, at man kan skrue glaslinserne ud, således at man tilbage har et "rør" - en forlænger, som man kan sætte mellem kamera og objektiv.
 
 
Med denne mellemring og en adapter, som gør det muligt at sætte gamle objektiver på mit digitale Olympus, havde jeg pludselig et makro-setup. Mandag havde jeg fri fra skole og efter at have rettet en stak matematikopgaver, kastede jeg mig ud i lidt leg med kameraet.
 
Gamle kameraer, en lille modelbil og et par af stuens flotte orkideer måtte stå for skud, og med en sort computertaske som baggrund, fik jeg ganske fine blomsterfotos på kortet. Efterfølgende er der billedbehandlet i Lightroom, hvor der er justeret på skarphed og kontrast.
 
Måske er de fotos, som ledsager denne blog, bortset fra billedet herunder,  mere nærfotos end egentlig makro - men nu er jeg i gang, så der følger sikkert flere eksperimenter i den kommende tid.
 

Kategori: Januar 2014

Kommentarer

    1 2  >

    Skriv en kommentar

     
     
    Per Lyngby