Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Hop-skud

07-01-2014
Normalt foretrækker jeg at fotografere uden blitz - også indendørs. Det giver mere autentiske billeder - men også problemer med korn, farver og skarphed, når man skruer op for kameraets ISO-indstillinger.
 
 
Korn i billedet gør ikke så meget, da jeg er flasket op med analoge billeder, som jo var bygget op af sølvkorn på en filmemulsion. Derfor kan jeg godt lide, at der er lidt kornstruktur i billederne, så folk ikke kommer til at ligne marcipangrise, som godt kan blive resultatet, når digitale kameraer begynder at arbejde med at fjerne den digitale støj.
 
Normalt lader jeg ikke kameraet gøre den del af arbejdet - det gør jeg selv i mit fotoprogram, når jeg efterbehandler mine billeder.
 
De nyere kameraer er generelt gode til at bruge høj ISO. Hvis man yderligere  kombinerer med et lysstærkt objektiv, kan der godt komme gode resultater ud af fotograferingen, selv om den foregår under relativt dårlige lysforhold.
 
Idrætshaller er normalt i den kategori, selv om lyset er blevet bedre - især efter at man er gået bort fra grønne og røde gulv, som nærmest suger lyset til sig i stedet for at reflektere det.
 
 
Billederne på denne blog er taget med digitalkameraet indstillet på ISO 6400 og der er brugt et objektiv med lysstyrke 2,8. Efterfølgende er der nænsomt billedbehandlet i programmet Lightroom 4. Billederne er skaleret ned til 1000 pixels i bredden og kan klikkes op i den størrelse, hvis man har lyst.

Kategori: Januar 2014

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby