Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Postkort fra Møn

27-07-2013
Vores ferie på Møn bestod bl.a. i besøg hos forskellige familiemedlemmer på Hedvigs side. Hyggelige og gæstfrie mennesker, som altid er glade for at se familie fra Jylland.

Der blev naturligvis også tid til et besøg på “klinten”, som altid er et imponerende syn. Vi tog derud fra morgenstunden og spiste vores morgenmad på toppen, inden vi begav os de næsten 500 trin ned til havoverfladen, hvor man har kan se de imponerende skrænter til begge sider. Vi tog turen til højre og fandt en anden trappe, hvor vi kunne tage turen op igen og nyde udsigten fra forskellige udsigtspunkter.

I Stege, som er øens hovedby og gamle administrative centrum indtil man blev en del af Vordinborg Kommune, var der netop åbnet et “samlermuseum”. En lokal mand har gennem årene opkøbt alt muligt, og nu er der i en gammel tørmælksfabrik indrettet små butikker og værksteder, som de så ud for 50-60 år siden. Mange af forretningerne er lokale butikker fra Møn. Min interesse samlede sig mest om radioforretningen og fotoforretningen, men for en gammel biografoperatør som mig var det også sjovt at se den gamle filmfremviser, filmskabene og billetlugen med en stak gamle filmprogrammer.

Og nå ja, så stod der jo også en gamel jukebox, som jeg selv drømmer om at få fat i til min retrokælder en gang - et herligt stykke mekanik, som kan afspille singleplader og som jeg især husker fra det gamle cafeteria her i Farsø og så fra værtshuset Tordenkalven, hvor der er spenderet en del 5’ere på at høre bl.a. “Hey Hey What A Wonderful World” med Blackbirds og “Send Me A Postcard” med hollandske Shocking Blue.

Den mønske samlermuseum har i øvrigt en vesthimmerlandsk pendant, idet man i mange år har haft et “nutidsmuseum” i Aars, hvor man fremviser genstande fra de seneste hundrede år - altså et museum, hvor man kan se masser af ting, som man kan nikke genkendende til fra sin egen barndom.

For nu at slutte med et sommerpostkort har jeg droppet en mønt i jukeboxen og trykket A-7:

 


Kategori: Juli 2013

Kommentarer

 • #1
 • Jesper Hansen
  27-07-2013 09:01
  Apropoos Shocking Blue: Hollandske Margot, som havde kontoret ved siden af mit på Norsk Polarinstitutt, var dybt forbløffet over, at jeg - som dansker - kendte et hollandsk poporkester. Og da jeg så også kunne nævne Focus og Jan Akkerman tog jeg endnu et point.


 • #2
 • Per Lyngby
  27-07-2013 09:11
  Uha - jeg kan nævne mange. Golden Earring, Earth & Fire, Ekseption og Mouth & Macneal. Mange point??


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby