Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Aftenfotos

28-05-2013
Mandag havde jeg for anden aften i træk aftenvagt på efterskolen. Denne gang havde jeg taget mit fotostativ, som jeg næsten aldrig bruger, med i bilen.
 
På hjemturen fra Haverslev til Farsø passerer jeg varmeværket ved Aars, som ligger meget karakteristisk og oplyst for bunden af en bakke. Meget fotogent - specielt hvis man kan sætte kameraet stabilt, så man kan opnå lukketider på 15-13 sekunder.
 
Jeg fik rodet stativet frem og monteret kameraet - indstillet de forskellige funktioner, og så er det bare og trykke på knappen og vente, indtil kameraet er færdig med at gøre arbejdet. Man kan godt bruge kameraets indbyggede lysmåler, men ofte er det en bedre ide at forsøge med forskellige lukketider, som man indstiller manuelt. Med automatik vil kameraet blive snydt, hvis der kommer en bil med tændte lygter, hvis lys vil påvirke lysmålingen.
 
 
Tidspunktet i timen efter solnedgang er i øvrigt rigtig godt til aftenfoto, da man her får den karakteristiske dybblå himmel. Den røde streg i bunden af billedet er baglygterne fra en forbikørende bil, som jo når at kører forbi hele billedfeltet under eksponeringen på 20 sekunder.
 
Nu da jeg havde udstyret med, blev det også til et stop ved vandtårnet i Farsø - som man kan se, er the blue hour slut og nu er nattehimlen sort som kul.

Kategori: Maj 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby