Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Lidt mere om gamle skiver

11-05-2013
Min generhvervelse af den gamle LP-plade med Janus & Venner fik mig til at kigge rundt på nettet for at tjekke priser på gamle plader. Et marked, hvor priserne stiger en del i disse år. Specielt, hvis man ligger inde med de rigtige skiver i en god kvalitet - ikke blot lydmæssigt men også med pænt cover og den rigtige label.
 
Af og til er der plader, som har en særlig gimmick. Specielt i 1970'erne blev der gjort en del ud af omslag, som kunne foldes ud, og somme tider var der indlagt plakater eller andet i coveret. Sådanne ting kan være med til at forøge pladernes værdi i dag, hvis de stadig ligger ved pladen og er pæne. Jeg ved, at danske Burnin Red Ivanhoes dobbelt-LP "M144" i sin tid indholdt effekter til et lille dukketeater - det gør mit eksemplar desvære ikke, så den er kun 4-500 kr. værd. Men havde det gjort det, ville pladen være meget mere værd - hvor meget, ved jeg ikke, da det ikke er lykkedes mig at finde den til salg på nettet. Til gengæld kan jeg finde den engelske gruppe Rare Bird, som udgav "Epic Forest" med bonus-EP og indlagt plakat. En plade uden plakat, kan købes for 3-400 kr., men er plakat og EP med stiger prisen til 1500 til 2000 kr. Der er måske nogle, som fortryder, at de i sin tid tapede diverse plakater fra deres plader op på væggen...Jeg har således en plade "Elastic Rock" med Nucleus. Syret jazz, som jeg ikke hørte, men det flotte cover med en vulkan kom op at hænge på væggen over pladespilleren. En pladesamler så mit eksemplar for nogle år siden og var ved at få et chok over at se, hvad jeg havde brugt pladen til! Et pænt eksemplar koster i dag 1500 kr.
 
De priser, som jeg her nævner, er selvfølgelig ikke de priser, som man selv kan få - det er priser, som diverse antikvariater sælger pladerne til. Hvad de så vil give for dem i indkøb, har jeg ikke nogen ide om - men formentlig ikke mere end det halve.

Kategori: Maj 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby