Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Janus og venner

05-05-2013

Forleden gjorde jeg et lille fund i en lokal genbrugsbutik. På hylden med gamle LP’er - fortrinsvis James Last og pop fra 80’erne, stod pludselig en gammel kending: “Med udsigt til regn” med den danske hippiegruppe Janus & Venner. Den blev erhvervet formedelst den nette sum af 10 kr.

Jeg har tidligere ejet pladen - dog i et slidt og ramponeret eksemplar, som jeg solgte til en fyr fra Kolding. Han ville give 150 kr., men jeg syntes ærlig talt, at det var for meget, når man tog skivens almindelige forfatning i betragtning. Så jeg forlangte 75 kr. og sendte pladen til Kolding - pengene modtog jeg aldrig og en henvendelse til den unge mand gav ikke noget positivt resultat. Jeg valgte ikke at forfølge sagen, men tog det som en lærestreg i at stole blindt på andre mennesker gennem nettet...

Mit nyerhvervede eksemplar er knap så slidt og coveret er ganske pænt. Jeg har renset pladen med vand og sæbe, hvilket har resulteret i en renere (!) lyd.

Pladen er, så vidt jeg ved, lidt af en kultplade, som i det stille har lagt sig i kølvandet af den noget mere kendte “Hip” med Steppeulvene. Ifølge en antikvar findes der næppe mange eksemplarer af pladen i dag - et sted mellem 500 og 1000 er nævnt. Her kan jeg have min tvivl, da jeg selv har ejet to eksemplarer og er bekendt med mindst to andre her i det Vesthimmerlandske, som også har ejet eller stadig ejet skiven. Måske har der været mange flere i omløb, men det kan også være, at de er blevet råspillet og maltrakteret i kollektivernes dunkle tåger, så der ikker er mange pæne eksemplarer tilbage. Jeg skal ikke kunne sige det.

Da jeg ved, at der blandt bloggens læsere er flere med hang til musik fra den tid, kunne det jo være interessant, hvis de skrev en kommentar, hvis de skulle eje pladen. Det kan måske give et fingerpeg om dens udbredelse.

Men nu står Janus og hans venner altså igen i min samling - og skulle der være en fyr i Kolding, som kunne tænke sig at købe den, er det ikke mig, han skal henvende sig til!

Man kan også finde gruppen på Youtube:

 


Kategori: Maj 2013

Kommentarer

 • #1
 • Jesper Hansen
  06-05-2013 16:17
  Den var sjov - jeg kan slet ikke huske pladen, selv om jeg da mener at have set coveret. Der er det hele - temposkift, guitarsoloer og et rigtigt stereo-mix. Jeg spekulerer på, om ikke Anders Wested, der er krediteret på hjemmesiden som flygelspiller, er identisk med debattøren Anders Wested, der fylder Stiftstidende med argumenter mod en tredje Limfjordsforbindelse - og som jeg i øvrigt erindrer fra min tid på AUC som en tågehoved, der kunne snakke et træ ihjel. Han var i sin tid initiativ-tager til musikhuset 1000fryd i Aalborg.


 • #2
 • Frederik
  29-12-2013 16:51
  Jeg vil gerne købe den! 200 kr hvis det har interesse? jeg skal nok selv komme og hente den. kh Frederik


 • #3
 • Per
  30-12-2013 21:38
  Desværre Frederik - første gang jeg solgte den, fortrød jeg bitterligt...


 • #4
 • Christian
  17-03-2018 21:18
  Jeg købte mit eksemplar helt tilbage i 1976 til 19 kr. (mener jeg) og spiller den en gang imellem. Jeg har set den til en pris på 540 kr. :-) Jeg kan godt lide Telefonaren (især verset om Nixon)


 • #5
 • Thomas
  03-05-2019 22:00
  Har lige indvisteret i vidunderet, håber den bliver genudgivet det fortjener den. Trist det kun blev til en plade. Fin plade der med sin musik og tekster, fint beskriver sin samtid.


 • #6
 • Kenneth
  03-02-2020 08:58
  Jeg har lige fået fat i pladen og hvilken skønhed!!!! Og det vildeste - det er promo-pladen med pressefoto, officielt pressetekst og det hele fra udgivelsen. Og plade + cover er i super stand :-) Og nåh ja, prisen..... ja den må gå hen i det uvisse ;-)


 • #7
 • Sebastian Dam
  14-12-2023 17:32
  Albummet er lige blevet genudgivet på alle digitale platforme. Der er en masse info herom på bandets Facebook-side, hvor jeg er admin.
  I min optik er det den bedste danske plade nogensinde.


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby