Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Jim Croce

26-02-2013
I min pladesamling står der 5-6 skiver med den amerikanske singer-songwriter Jim Croce, som døde på tærskelen til en stor karriere i september 1973.
 
Croce begyndte at spille på klubber og universiteter allerede i 1966, men han slog aldrig for alvor igennem og faldt tilbage på mere ordinære jobs som bl.a. lastbilchauffør. Han slap dog aldrig musikken helt, og med inspiration fra bl.a. truckstops og lignende steder fandt han inspiration til tekster på en række flotte albums fra begyndelsen af 1970'erne.
 
Croce kom ind som nummer 1 på den amerikanske hitliste med "Bad bad Leroy Brown" og han havde netop færdigindspillet albummet "I Got A Name", som han var ude at promovere ved koncerter, da han blev dræbt ved et flystyrt. Fem andre omkom ved ulykken heriblandt guitaristen Maury Muelheisen, som havde været med til at tilføre Croces musik den sprøde guitarlyd, som sammen med Croces sangstemme var varemærket for deres musik.
 
Som så mange gange før og siden i populærmusikkens historie opnåede Croce størst succes og anerkendelse efter sin død. Posthumt opnåede han således hits med ældre materiale, som fik fornyet interesse efter den tragiske flyulykke.
 

Kategori: Februar 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby