Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Nytårsmotion og nyt fotoprojekt

03-01-2013
Årets første rigtige blog skal handle om en fast tradition her i familien: Årets nytårsmarch på Lounshalvøen, som er en lille unik naturperle her i Vesthimmerland. Efterhånden er drengene blevet så store, at det kun er fruen, undertegnede og hunden, som deltager her fra familien!
 
Efter et år med "Ugens foto" har jeg tænkt mig, at fotoprojektet i 2013 skal være lidt anderledes, nemlig små fotoserier, ofte med redigerede fotos, med tilhørende tekst én til to gange om måneden. Nytårsmotionen får dermed æren af at være første del i det projekt.
 
 

Louns Halvøen besår af såvel offentligt som privatejet jord - en stor del er fredet, og i området er der anlagt mere end 20 kilometer vandrestier, som fører gennem særdeles smukt og varieret landskab. Her er tæt enebærkrat, smuk kroget egeskov, strandenge, dybe slugter og imponerende lodrette skrænter, hvoraf flere er op mod 40 meter høje. Ind imellem kommer man gennem landbrugsjord med græssende kvæg eller marker med forskellige afgrøder.
 
 
Ved stranden kan man, som mange andre steder ved Limfjorden, finde forstenede søpindsvin eller ledeblokke, som er stenarter, som forskellige istider har ført til området, hvor de er indlejret i klinterne. Fjordens bølger skyller ofte ind over stranden og vasker sådanne sten ud af klinterne.
 
 
Det er ikke blot fortiden, som sætter sig spor på stranden her. Nutiden gør det også, omend på en mere negativ facon, når man finder plastik, øldåser og andet ikke nedbrydeligt på stranden. Man kan også finde gamle bildæk og teglrør, som heller ikke hører til det naturlige miljø, men som engang var ganske almindelige som fiskeredskaber i Limfjorden, når der skulle fanges ål. I dag er det ikke tilladt at bruge den slags fiskeredskaber, og ålen er efterhånden også en sjælden fisk i Limfjorden.
 
 
Limfjorden er altid et besøg værd sommer som vinter i storm og stille. Vores lille Springer Spaniel, Nemo, elsker at kommer til fjorden, hvor den kan strække ud - og bade! Ikke mindst sådan en nytårsdag efter en forfærdelig angstfyldt aften med fyrværkeri og brag i gaden.
 

Kategori: Januar 2013

Kommentarer

  • #1
  • Per W
    06-01-2013 12:04
    Flotte billeder! Og så kom I alle 3 med i TV2 Nords indslag om Nytårsmarchen :-)


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby