Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Økokøerne dansede

22-04-2012

Søndag var vi en tur omkring Hvanstrup nord for Farsø. Her var der inviteret til økologisk dag, hvor det helt store trækplaster var, da køerne skulle på græs for første gang i år.

Når sådan en flok “bosser” kommer ud af løsdriftsstaldens snævre rammer og lune halm, bliver de aldeles forårskåde. Det markerer de ved at løbe og hoppe på akrobatisk vis - køerne danser, som man markedsfører arrangementet med. Og det er efterhånden blevet en tradition, som mange mennesker møder op til over hele landet. Således også i Hvanstrup, hvor der løseligt anslået vel var godt 300 gæster denne søndag.

Morten er spejder sammen med et par af børnene på gården, så de tog sig af at bemande posten med bål og snobrød, hvor der var god gang i den. Og rundt om på gården kunne gæsterne se frilanddsgrise, høns og køer og kalve. De traditionelle gårdhunde var der også, ligesom den obligatoriske kat forsøgte at indynde sig hos store og små. Halmballer er altid gode at lege i, og de små børnetraktorer og mooncars stod ikke stille ret længe i det store maskinhus, hvor man også kunne smage forskellige økologiske produkter.

Det er vel ikke længere almindeligt, at man kommer ud på en gård, som det var i min barndom - derfor er sådan en dag, hvor man kan se et landbrug på tæt hold en god ide. En rigtig god ide, hvis man skal tolke på alle de glade ansigter, man mødte rundt om på gården denne søndag i april.


Kategori: April 2012

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby