Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Anderledes idræt

18-04-2012
Onsdag eftermiddag tilbragte jeg på Onsild Idrætsefterskole sammen med 40 af vores egne elever fra HCI.
 
Onsild har tradition for at optage et mindre antal selvhjulpne handicappede elever - som oftest med syns- eller bevægelseshandicap. Derfor er der naturligvis en del af skolens aktiviteter, som er rettet mod de handicappede.
 
Onsdag fik vore elever lov til at få indblik i kørestolsbasket og goalball, som er to af de mere kendte discipliner indenfor handicapidræt og vist også er på det olympiske program. Endvidere blev vi introduceret til low vision ball, som er et spil man selv har udviklet og stadig udvikler på i Onsild. Det er et spil, hvor man kombinerer håndbold og fodbold, og hvor en del af spillerne enten har eller påføres et synshandicap - onsdag blev spillerne forsynet med "ko-øjne" i form af briller af plastikkrus, som giver en begrænset synsvinkel.
 
Som afveksling til de traditionelle idrætsgrene, som vore elever dyrker i hverdagen, var det forfriskende og ganske hyggeligt at blive udfordret i nye discipliner. Alt i alt en rigtig god dag på Onsild, som meget vel kan blive den efterskole, min ældste søn Thomas skal på om et par år eller tre.
 

Kategori: April 2012

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

     
     
    Per Lyngby