Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Altergang og nadver

01-04-2012


Søndag formiddag var jeg til gudstjeneste i Farsø Kirke sammen med Thomas, som skal konfirmeres sidste søndag i april. I den forbindelse syntes Thomas, at vi skulle gå til alters og modtage nadveren.
 
Det har jeg ikke prøvet, siden jeg selv blev konfirmeret, velsagtens fordi jeg ikke er kirkegænger og stort set kun kommer der, når der er barnedåb, konfirmation, bryllup eller begravelse.

Men i forbindelse med Thomas’ konfirmationsforberedelse har kirkegang jo været lidt tættere på livet, og vi har bl.a. været til en ganske fornøjelig gospelaften sammen med konfirmanderne. Det har jeg blogget om tidligere, hvor jeg også skrev lidt om, at kirken burde tage ved lære af sådanne arrangementer og i det hele taget gøre mere ud af at følge med tiden - uden at det går ud over det væsentlige.Søndagens gudstjenseste her i Farsø viste i øvrigt tegn på, at man bestræber sig på at være tidssvarende. Da kirken for et par år siden blev renoveret kom der således skærme op rundt om i kirkerummet. De erstatter de gamle tavler, hvor salmenumrene tidligere blev hængt op. Men de er mere end det - i dag var der barnedåb, og alle i kirken kunne følge med på nærmeste hold, da et kamera var zoomet ind på døbefonden, og på skærmene kunne vi så se med. Fint.

 

 

Men det stopper ikke her. I forbindelse med sin prædiken brugte præsten også skærmene interaktivt, således at han kunne vise billeder, som relaterede til det, han sagde. I kirken har man vel altid været bevidste om et stærkt billedsprog, men det var nu ganske forfriskende med disse billeder, som både var klassiske malerier og moderne fotos.

Gudstjenesten var endvidere peppet op med et børnekor, som sang et par fine sange, og rundt om langs væggene var der udstillet små malerier, som minikonfirmanderne fra 3. klasserne har lavet omkring påsketemaet. Også rigtig fint - her kunne man måske have brugt skærmene igen og ladet disse billeder rulle, medens der var altergang!

Farsø har vist ry for at være i den mere højkirkelige del af spektret, men søndag kunne jeg da konstatere, at der er sket meget positivt siden jeg sidst var til alters, selv om der ikke er lavet meget om på denne seance, hvad der retteligt heller ikke bør gøres.

Min almindelige respekt for andre bevirker, at jeg ikke tager billeder i kirken uden forudgående aftale med præsten, så til denne blog har jeg brugt billeder fra andre lejligheder, hvor jeg har været i kirken.


Kategori: April 2012

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby