Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Retro - ikke kun til pynt

07-07-2011

Min retrokælder med gamle båndoptagere, radioer, pladsespillere og kameraer er ikke kun til pynt. Faktisk kan den også gør lidt nytte og gavn.

Foruden alt det gamle elektronik rummer den også lidt nyere isenkram, som gør det muligt at digitalisere stort set hvad som helst af gammelt analogt stof. Jeg har således hjulpet familie og venner med at køre gamle smalfilm og videooptagelser over på DVD-skiver, så man kan nyde dem hjemme på fladskærmen. Kvaliteten bliver OK, men dog ikke bedre end originalen.

Det sidste er dog en sandhed med visse modifikationer: Der sker faktisk en kvalitetsmæssig forbedring af gamle smalfilm, idet kameraet retter op på hvidbalancen, når man optager. Det betyder som regel, at de gamle gule farver rettes op til mere kølige og korrekte.

På lydsiden kan jeg omdanne gamle plader, cassettebånd og spolebånd til f.eks. MP3-filer, så de kan afspilles på moderne afspillere. Jeg har selv overspillet en del af mine gamle LP-plader og lagt dem over på CD-skiver, som kan spilles på mit anlæg eller i bilen.

Endelig er der min scanner, som også kan tage dias og dermed lave disse om til digitale billeder med mulighed for at lægge dem i diasshows eller måske i en helt ny fotobog. En sådan bog lavede jeg forrige jul til mine søskende, så vi nu alle har et album med barndomsminder. Jeg bruger Cewe, som giver god kvalitet og mange muligheder for at sætte nogle flotte sider op.

I gåt kom min svigerinde med nogle gamle konfirmationsbånd, som skulle spilles over. Det skabte en ny udfordring, da nogle af båndene er video8, som vist var et system, som Sony brugte en overgang. Så nu skal jeg på jagt efter et cam, som kan afspilles sådanne bånd. Jeg hører gerne fra bloggens læsere, hvis nogen skulle ligge inde med sådan et.

Og så gav overspilningen anledning til et gensyn med Queen på Wembley ved Live Aid i 1985 - fantastisk stemning. Jeg fik helt gåsehud ved at se de gamle klip.

 

 


Kategori: Juli 2011

Kommentarer

 • #1
 • Tante Mette
  07-07-2011 23:45
  Vi er jo nogle, der er rigtigt glade for din maskinpark og som har total tiltro til, at "det klarer Per" :-)

  Og så er vi jo flere, der kan huske Live Aid og puhha - den "fest" kom da først for alvor i gang, da Queen kom på scenen.

  OG (jeg kan blive ved!) så er vi jo også nogle, der har oplevet Queen live og det er ikke blevet overgået af livekoncert med hverken U2, R.E.M eller Bruce Springsteen (men han var tæt på!)


 • #2
 • Per Lyngby
  08-07-2011 14:21
  Ja, vi kan klare det meste. Har endda skaffet en video8, men den har godt nok svært ved at forliges med den hastighed I har brugt på jeres...:-(


 • #3
 • Tante Mette
  08-07-2011 21:13
  Mette sagde godt nok, at hun havde et kamera. Hm, måske jeg skal forsøge mig i kælderen, men jeg tror, at vores kamera er røget ud på et tidspunkt. Jeg kan prøve at spørge Steffen, men han er på pub i aften!


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby