Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

78'ere

28-05-2011
Pladerne i min samling er fortrinsvis LP-plader - 33'ere - der som navnet antyder skal afspilles med 33 omdrejninger i minuttet. Desuden har jeg en del singler, også kaldet 45'ere.
 
For kuriositetens skyld har jeg også anskaffet mig et par 78'ere, som er de gamle lakplader, der blev spillet i mine forældres barndom. Det særegne ved dem - udover det skrøbelige materiale og den elendige lyd - er, at de ikke var forsynet med et omslag, der viste, hvem kunstneren var. I stedet var de lagt i et papomslag, som til gengæld viste, hvilken forhandler, der havde solgt pladen.
 
Jeg fandt på et tidspunkt disse to plader, som begge er solgt i Farsø: Den ene hos radiotekniker Gunnar Pedersen i Søndergade (lige over for Shell) og den anden fra "Cigarhuset" i den centrale del af Nørregade.
 
Om indspilningerne er der at fortælle, at den ene er med Louis Armstrong og den er indspillet på Decca (som i sin tid ikke vil skrive kontrakt med The Beatles) og den anden er på Vogue og med Sidney Bechet & Claude Luther.
 
Jeg kan godt spille pladerne, da jeg ejer en gammel danskbygget Toga-pladespiller, hvor man kan vende pick up'en så den kan bruges til såvel lak- som vinylskiver.
 

Kategori: Maj 2011

Kommentarer

  • #1
  • Lau
    08-02-2018 23:23
    Hej! Tak for en fin side. Vil du sælge Louis Armstrongpladen? Jeg har den nemlig ikke. MVH Lau


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby