Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Ib Sahl #2

11-05-2011

Min snak med den gamle Farsødreng Michael Sahl forleden kastede lidt mere lys over historien om hans far, Ib Sahl. Jeg har tidligere skrevet om, Ib Sahl som var tøjsælger, men også en mand, som var vild med at synge. Det førte bl.a. til udgivelsen af et cassettebånd med gamle danske klassikere. Et bånd, som jeg var heldig at finde i en genbrugsforretning på et tidspunkt og som nu indgår i samlingen nede i retrokælderen.

Michael kunne fortælle, at hans far, der var søn af en barber i Bjerringbro, var vil med musik allerede fra barne- og ungdomsårene. Så vild var han med musikken, at han som 16-17-årig besøgte en af de svenske folkeparker, hvor han hørte Lill Babs synge. Ja, han tog endda mod til sig og kom på scenen og sang sammen med hende. Han var begejstret, og det var hun også, så hun tilbød ham, at han kunne tage med hende rundt og synge. Et stort tilbud.

Da den håbefulde Ib ringede hjem til sin far, barberen i Bjerringbro, og fortalte om det tilbud, var svaret ganske kort og tydeligt: Ib, du kommer hjem, nu!

Og herfra er resten historie. Lill Babs gik sin vej med musikken, medens Ib fra Bjerringbro gik sælgervejen og kun i det små fik dyrket sin store passion for musik og sang.

Efter tiden i Farsø flyttede Ib Sahl med sin hustru til Vejen, hvor de i en årrække drev et værtshus. Det blev solgt og de trak sig tilbage - desværre døde Ib kort efter. Han blev 68 år.


Kategori: Maj 2011

Kommentarer

 • #1
 • Erling Bach
  20-02-2014 22:14
  Jeg husker tydeligt Ib, Lisa rigtigt? kvinden som Ib elskede over alt på jord, Bjørn og Michael!

  Nu var det jo nok især dengang svært at flytte til Farsø og regne med at kunne begå sig, det ene minut boede fam. Sahl her og det næste der! Det ene øjeblik kørte Ib i en gammel bil (kan ikke huske mærket) og i det næste i en Mercedes 300 (var det ikke en 300?) og byggede et palads I Hvalpsund!
  Meget svært for en gammel Farsø-boer som mig at holde dem nede men gjorde mit bedste :)

  Ib var en slags Mads Skjern, men nu var det engang Farsø og ikke Korsbæk!
  Elsket af mange og misforstået af flere!

  Hvor jeg dog nød at hade hans elskelige tilgang til livet! Dengang! Men sikke dog en positiv attitude i alt han foretog sig!
  R.I.P. Ib!


 • #2
 • kenneth sahl
  26-05-2016 20:05
  Sikke pæne ord om min farfar tak :)


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby