Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Skole i forandring

16-04-2011

Her i Farsø bor jeg nabo til skolen, hvor mine to drenge også er elever. Gennem årene har jeg været til en del møder og arrangementer, hvor jeg har konstateret, at mange ting på skolen så ud akkurat, som da jeg var elev på den fra 1965 til 1975. De samme gulve, de samme landkort (!) og de samme gardiner og gardinsnore...

Heldigvis er skolen i gang med en gennemgående renovering, hvor stort set alt bliver fornyet. Forleden var vi til åbent hus på den gamle 50’er fløj, som tidligere rummede lærerværelse og kontor på øverste etage og skolekøkken og sløjd nedenunder. I dag er der mediatek i den nederste etage, hvorfra man via en stor dobbelttrappe kan bevæge sig op på en ny klassegang med flotte nye klasselokaler, der alle er forsynet med nye og moderne interaktive tavler.

Lige nu er det så den ældste fløj, man er i gang med at renovere sammen med en 70’er fløj ud mod Skolegade. Det var i den gamle fløj jeg i sin tid startede i skolen. Også her tager man grundigt fat - vægge rives ned, nye bygges op, og om et halvt års tid står det hele forhåbentlig helt færdigt. Fra min have kan jeg følge denne del af byggeriet på nærmeste hold.

I den gamle skolegård er der fyldt med byggemateriel. Vandkummen, som stod der i min skoletid, er for længst væk. Om den husker jeg blandt andet, at et par af mine klassekammerater havde givet pigerne vand i et frikvarter. Det kom inspektør Tom Kristensen for øre, og straffen blev, at de formastelige herrer SKULLE slås med vand i en hel time, medens de blev overvåget af inspektøren, som havde fin udsigt over skolegården fra sit kontor.


Kategori: April 2011

Kommentarer

 • #1
 • Jesper Hansen
  16-04-2011 21:31
  Som en af de formastelige må jeg desværre korrigere dig. Det skete i de dage, hvor Henrik Pedersen var skoleinspektør. Jeg husker desværre ikke lige, hvem mine medskyldige var...

  Jesper


 • #2
 • Per Lyngby
  17-04-2011 09:18
  Hej Jesper
  Tak for din kommentar - jeg havde helt glemt den gode Henrik Pedersen. Nå, og så du var en af dem! Den anden har sikkert været Kaj - eller Mogens, hvis han gik på skolen på det tidspunkt.


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby