Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Tordenkalven

01-01-2011

På årets sidste dag brugte jeg et par timer på det lokale værtshus “Tordenkalven” - ikke et sted, jeg kommer så ofte mere, men absolut et sted, jeg har frekventeret en del gennem årene.

“Tordenkalven” eller “Kal’en”, som den også kaldes, er et traditionelt værtshus med rustikt interiør en lang bar og et ganske stort stampublikum. Sådan har det været, siden værtshuset blev startet først i 1970’erne. Dengang i en pavillon bag Farsø Hotel, den rigtige “Tordenkalv”. I dag ligger værtshuset i hotellets hovedbygning ud mod hovedgaden.

Navnet stammer naturligvis fra Johannes V. Jensens Himmerlandshistorier, hvor historien om krøblingen “Tordenkalven” er en af de mest populære. Som ung var Christen Christian Larsen en stærk mand, som forstod sig på at tøjle store heste. En dag gik det dog galt på herregården Lundbæk ved Nibe med det resultat, at han blev stærk forkrøblet og sidenhen måtte ernære sig som skrothandler, visesanger og lokal historiefortæller på egnen.

Mit ærinde på den lokale bodega var i øvrigt at møde gamle herboende Farsø-drenge, som har gjort det til en tradition at mødes og får en nytårsøl sammen over et slag terninger. Også her efter den traditionelle Farsø-model, hvor der rafles tænkeboks i første halvleg og 7’ere i anden halvleg og en evt. tredje halvleg: Viborgturen. Lige præcis den kombination af flere spil og de særlige regler, der spilles efter, har jeg kun oplevet i Farsø.

Efter et par times hyggelig raslen med bægrene og en par kolde pils, var det tid atter at finde hjemover og gøre klar til aftenens nytårsmiddag. Det skal dog pointeres, at det var fruen, som insisterede på, at jeg burde runde Tordenkalven igen i år.....

Og lur mig om ikke en kommende blog vil beskæftige sig med byens andet klassiske værtshus: Storm T, som ikke findes mere.

--0--


Kategori: Januar 2011

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby