Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Et væld af kilder i Gravlev

06-09-2022
 
Den første søndag i september blev en særdeles solrig og flot en af slagsen. En perfekt dag til en udflugt til Gravlev Sø og omegn sammen med et par gode venner, som havde inviteret og sørget for lune boller til at starte på, frokost og sidenhen minigolf og pizza.

Gravlev Sø er, akkurat som Vilsted Sø, blevet genskabt efter at have ligge i kanaler og drænrør i mange år. Søen er ikke så stor, som den i Vilsted, men til gengæld er den nærmest omringet af kildevæld, som pumper forfriskende koldt vand op af jorden i døgndrift. Der er en kilde i Gravlev og på den anden side af søen ligger Lille Blåkilde og Ravnkilde, som vi så på vores tur rundt, som gik via Buderupholm og tilbage på østsiden forbi Lille Blåkilde, en strømkilde som faktisk er mere vandrig end sin storebror, Store Blåkilde, hvis man holder sig til de nyeste målemetoder. 90 liter vand pibler op i sekundet fra den kalkholdige undergrund. Lidt længere mod syd ligger Ravnkilde, som er en såkaldt sumpkilde, hvor vandet siver op af jorden flere steder og hurtig samles i små løb ned mod Gravlev Sø og Lindenborg Å.
 
 
Og så skal man jo fyre klassikeren af: Hvorfor går folk rundt om Gravlev sø og griner? Fordi de drikker kildevand... (Jeg finder selv ud..)

Vores værter på turen havde lokket med en tur på ca. 6,4 kilometer, men med Buderupholm-afstikkeren kom vi op på godt 13 skønne kilometer i smuk natur. I tilgift fik vi et glimt af en svømmende snog ved Lille Blåkilde.
 


Frokosten blev indtaget ved Rebild Bakker, hvor der denne dag var mange gæster. Vi havde min lille transportable pladespiller med - ved morgenbordet i Gravlev gik det fint med at spille singleplader til måltidet, men vi måtte opgive her ved frokosten efter at vinden havde sendt Santanas Samba Pa Ti på en flyvetur gennem luften - vi skulle nok have valgt Dylans Blowin’ In The Wind….

Golfbanen ved Rold Storkro bød på tilpas gode udfordringer, også nogle uønskede som følge af ujævnt underlag. Vi spillede par-turnering og lod naturligvis vores gæstfrie værter vinde, medens jeg dog sikrede mig den bedste runde!

Som afslutning nød vi solen over Limfjorden fra Ib og Anettes terrasse i Nibe, inden en herlig dag blev rundet af med pizza.

Kilder til denne blog: Lille Blåkilde, Ravnkilde og Gravlev Kirke samt en naturfolder fra Naturstyrelsen.
 

Kategori: 2022

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby