Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Made in Himmerland og Gatten

05-09-2022
Torsdag var jeg til golf i Gatten, hvor den store turnering Made In Himmerland løber af stabelen. En international turnering, som er en del af det store europæiske golfshow og hvor der er mere end 20 millioner kroner i præmiepenge.
 


At lille Gatten i Vesthimmerland i dag er på golfens verdenskort, kan man kun tilskrive nu afdøde Lars Larsen, som i sin tid gik ind og købte aktier i det skrantende golfcenter med 300 fritidshuse, som det sjællandske firma Flexplan havde stået for.

Sammen med Birdie Thinggaard og Hans Møller blev Lars Larsen hovedaktionær i centeret, som han siden overtog alene. Heldigvis for golfcenteret var Lars Larsen bidt af golf og Gatten, og heldigvis var der gode penge at tjene på dyner og boligudstyr, for det økonomiske hul i centeret var noget større end hullet på en golfbane.

Og ikke nok med, at der blev fyldt huller, der blev også investeret. En ny 18-hullers bane, så man nu havde både Old Course og New Course. Centerområde med restaurant, cafe, shop, bowling og meget mere.

Efter Lars Larsens død driver familien stedet videre, og der udbygges yderligere med idrætshal, paddletennis og diverse vandsportsaktiviteter. Golf er blevet en familiesport, og centeret i Gatten spiller med på alle strenge.

Lars Larsen var primus motor i at få en stor turnering til stedet, og det lykkedes med Made In Denmark, som for første gang blev spillet i Gatten i 2014. I 2018 blev der spillet i Silkeborg, men nu er turneringen hjemme, hvor den hører til, hvilket også afspejles i navnet som nu er Made In Himmerland.

Torsdag blev der spillet første runde, og med perfekt vejr, var det også en perfekt dag, at gå rundt på det store og flotte anlæg. Mit temperament er ikke til selv at svinge køllerne, men jeg er fascineret af sporten, som i dag er en folkesport modsat tidligere, hvor snobberiets skær ganske velfortjent hang over banerne.

At sporten er blevet folkelig ser og hører man også ved det berømte hul 16, Himmerland Hill. Her kommer spillerne fra hul 15, og på vej til teestedet skal de igennem et øltelt, hvor diskotrommerne buldrer og publikum klapper, så man føler sig henvist til et tyrolerfest, når spillerne går gennem teltet.

Det grå guld spiller golf som aldrig før, og det kunne da også ses på tilskuerne denne torsdag, hvor størsteparten har været pensioneret længere end den måned, jeg har været det…
 

Kategori: 2022

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby