Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

The Florines - blomstrende rock med rødder

21-08-2022
Jeg har på min hjemmeside og min blog brugt en del linjer på at skrive om vesthimmerlandsk rock og pop - primært med rødder tilbage i 70'erne. Nye navne har dog også fundet vej bl.a. The Rumour Said Fire, som toppede for en snes år siden.

Nu skriver et nyt ungt band sig så ind i bloghistorien. Florines er et rockband med stort R, som har rødder i det vethimmerlandske med en bassist fra Farsø, en guitarist og sanger fra Aalestrup, en trommeslager fra Vindblæs og en guitarist, som skiller sig lidt ud ved at komme fra Brønderslev.

Mit første møde med gruppe var til FarSØFestival i forsommeren. En endags musikfestival primært med lokale musiknavne og enkelt lidt mere kendt i skikkelse af Jakob Sveistrup, som vist har været med i Melodi Grand Prix engang.

Jeg kendte ikke noget til Florines, før de entrede scenen, men jeg var solgt fra første akkord i deres sæt. Rock med rødder, en karismatik forsanger, som ikke er bange for at gå salig Jim Morrison i bedene, og flere numre med lækker dobbelt leadguitar, som man f.eks kender det fra Thin Lizzy og Wishbone Ash.

Der spilles melodiøs rock uden de store dikkedarer - det er som om, man har hørt numrene før, selv om det er første gang, man hører dem - uden at der på nogen måde er tale om plagiat eller kopiband. Man fornemmer bare, at de her gutter har deres musikalske rødder lidt længere tilbage end, hvad der ellers er gældende for mange nye bands. Her er keyboards og samplinger nogo, og man ser bare nogle musikere, som har det sjovt med at spille rockmusik sammen.

Jeg har naturligvis fundet gruppens musik på Spotify, og i lang tid har det været lydsporet, når jeg har kørt bil. Forhåbentlig får de på et tidspunkt udgivet noget på vinyl, for så er jeg den første i køen til at købe et eksemplar.
 
Musikken er produceret af Søren Christensen fra The Blue Van (Brønderslev), og det sikrer den autentiske lyd, som holder både på lyd og video. I øvrigt har gruppen lavet nogle flotte og velproducerede videoer.

Historien bag bandet er lidt sjov, idet medlemmerne har fundet hinanden via Facebook. De har så fundet ud af, at de klikker sammen, og det er da også den fornemmelse man har, når man ser dem på en scene.

Kig og lyt videoen og find dem evt. på Spotify, eller endnu bedre find et sted, hvor de spiller live, og gå hen og hør dem. Du kan starte i Nibe, lige her under:
 
 

Kategori: 2022

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby