Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Ferie i grænselandet #3

26-07-2019
Efter vores visit i Tønder kørte vi vestover mod Kliplev. Lige udenfor byen ligger spejdercenteret Stevninghus.

I sommeren 1969 blev der på stedet arrangeret en spejderlejr, hvor temaet var vikingetiden. Man brugte bl.a. lejren på at opbygge en kopi af den gamle vikingeby Hedeby. Det udviklede sig med årene og vikingebyen blev stående og indgår i dag som en del af Stevninghus.
 


I år er det således 50 år siden, at den første Hedeby-lejr fandt sted. Det blev markeret med en jubilæumslejr, “The Vikings Strikes Back”, som også havde deltagelse af de blå spejderer fra Farsø - 1. Farsø Flok & Trop. Troppen stillede med 20 deltagere, minier, juniorer, tropsspejdere og ledere på lejren.

At der er tale om en international lejr, kunne man tydeligt mærke i Farsøs lejr, hvor man havde naboer fra Skotland, Frankrig og Israel. Det gav anledning til, at de danske spejdere prøvede at gå med kilt, som er en del af de skotske spejderes uniform.
 


Vi nød den gode stemning i lejren og var bl.a. nede og se, hvordan de ældste af spejderne fra Farsøgruppen klarede opgaven med at bygge en tømmerflåde - og sejle på den. Det gik fint, men først efter nogle konstruktive ændringer på den model, som de overtog fra en anden gruppe.
 


Vi overlod spejderne til sig selv og smuttede til Gråsten, hvor vi havde aftalt, at vi kunne bo ved siden af de kongelige. Vi havde på nettet fundet Det Gamle Apotek, som er et rigtig hyggeligt sted med fine værelser og god morgenmad til særdeles rimelige priser.

Kategori: 2019

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby