Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Ferie i grænselandet #2

25-07-2019
Efter turen ned gennem Vestjylland nåede vi frem til Højer, hvor vi havde booket værelse på Marskhotellet - lige midt i byen.

Højer kalder sig “Byen bag diget”, og det med god grund, da byen ligger tæt på de store diger, som skal sikre mod oversvømmelser, når naturens kræfter slippes løs og Vesterhavet banker mod kysten - og digerne, som der i dag er flere af. I 1982 kom det nyeste - det fremskudte dige.
 


Diger er der således nok af i Højer. Derimod kneb det mere med at finde et sted at spise, selv om turistbrochuren (fra 2018) ellers kunne fremhæve flere steder - de viste sig dog at være lukkede, nogle endda permanent.

Brugsen er ikke lukket, så efter en smuttur op i vandtårnet med en smuk udsigt over marsklandet, gik vi ind og provianterede kartoffelsalat, frikadeller og sønderjyske snackpølser. Herefter kørte vi ud til det fremskudte dige og nød vores mad med en fremragende udsigt over landet bag diget - i øvrigt var her en restaurant, åben og med mad til rimelige priser. Men nu havde vi jo selv med, så det må blive en anden gang.

Fra diget er der en smuk udsigt mod nord og syd, og ikke mindst udsigten til syd var speciel, når man tilsyneladende så tog køre på vandet. Lidt hurtig geografitænkning fik os til at konkludere, at der er noget med, at der kører tog via en dæmning til øen Sylt (Sild). Man kan få sin bil over til denne eksklusive og dyre tyske ø med biltog, som kører turen flere gange dagligt.
 


Fra det fremskudte dige kørte vi ad småveje mod syd, og ud til et nyt udsigtspunkt - denne gang på den tyske side, erfarede vi, for vi havde vildsvinehegnet på vores højre side, da vi kørte ud til vandet. Hjemturen gik langs den tyske side af grænsen hen til Rudbøl, hvor en del af hovedgaden er grænse mellem Danmark og Tyskland, så folk på den ene side bor i Danmark og dem på den anden i Tyskland!

Dermed var grænsen også nået for, hvad vi kunne nå på denne første dag i Sønderjylland, så herfra gik turen hjem til Marskhotellet i Højer.

Næste dag gik det videe til Tønder, som vi også besøgte, sidst vi var i områet. Dengang var det i et forrygende uvejr, som gjore, at vi slet ikke kom ud af bilen. Det gjorde vi denne gang og så kunne vi nyde den smukke gamle by med de karakteristiske huse, som vender gavlen ud mod vejen i de gamle gader.
 

Kategori: 2019

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby